Ştiri locale

ISU Covasna: Peste 40 de incendii de vegetație uscată în județ de la începutul anului – aproape cât totalul incendiilor produse în 2023

De la începutul anului şi până în prezent, în județul Covasna s-au înregistrat 43 de incendii de vegetație uscată, miriște şi litieră. Cifra se apropie de numărul total al incendiilor de vegetație produse pe tot parcursul anului trecut, respectiv 57, potrivit datelor Inspetoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Covasna. Aceeași sursă precizează că suprafața afectată este de aproximativ 70 de hectare, iar în 80% din cazuri, arderile au fost provocate de focul deschis în spații deschise.

ISU Covasna amintește că arderea vegetației este strict interzisă, amenzile putând ajunge până la 2.500 de lei.

„Arderea vegetației uscate este STRICT INTERZISǍ și nerespectarea prevederilor legale privind interzicerea arderii resturilor vegetale, gunoaielor, deșeurilor și a altor materiale combustibile, fără obținerea permisului de lucru cu foc și fără luarea măsurilor pentru împiedicarea propagării focului la vecinătăți, constituie contravenție și se sancționează cu amendă de la 1.000 până la 2.500 RON conform Hotărârii de Guvern nr. 537 din 6 iunie 2007”, transmit reprezentanții ISU Covasna. 

Aceștia mai precizează că incendiile de vegetație uscată reprezintă una dintre cele mai mari amenințǎri pentru mediul înconjurător, dar și pentru comunitate, deoarece pot produce pagube economice semnificative, și chiar pierderi de vieți omenești.

Publicitate
banner we radio