Ştiri locale

ISU Covasna: „Ne confruntăm tot mai des cu situații în care accesul autospecialelor este îngreunat de mașinile parcate neregulamentar”

Salvatorii covăsneni se confruntă tot mai des cu situații în care accesul autospecialelor este îngreunat de autovehiculele parcate neregulamentar. De multe ori, timpul de intervenție în cazul unor incendii sau urgenţe medicale crește, din cauza faptului că autoturismele blochează accesul la hidranţi, sau sunt parcate mult prea aproape de căile de acces către spital sau intrările în scările de bloc.

Purtătorul de cuvânt al ISU Covasna, Sg. Maj. Alexandru Marian Rechițean, a transmis că, în acest sens, au fost înaintate adrese către Primăria Sfântu Gheorghe, IPJ Covasna și Poliția Locală.

„Personalul de intervenție se confruntă cu astfel de situații tot mai des (…) Timpul de răspuns, în cazul acestor situații, poate crește, timp în care situațiile de urgență pot căpăta o amploare mult mai mare (în cazul incendiilor), sau starea victimelor se poate agrava (în cazul intervențiilor SMURD). În acest sens, au fost înaintate adrese către Primăria municipiului Sfântu Gheorghe, Poliție și Poliția Locală a municipiului”, a transmis purtătorul de cuvânt al ISU Covasna.

Un exemplu, despre care am scris în mai multe ocazii, este străduța care face accesul către Policlinica Spitalului Județean din Sfântu Gheorghe, unde aproape zilnic mașinile sunt lăsate chiar și perpendicular cu locurile de parcare existente, îngustând și mai mult calea de acces a altor vehicule. De-a lungul timpului, reprezentanții ISU Covasna au făcut mai multe apeluri  la responsabilitatea șoferilor, după ce autospecialele de intervenție n-au putut să înainteze din cauza maşinilor staţionate neregulamentar pe pista destinată pietonilor.

Potrivit unui bilanț al instituției, în prima jumătate a acestui an, pompierii covăsneni au fost solicitați pentru lichidarea a 52 de incendii produse în gospodăriile populației, și în 5 situații pentru deblocarea unor uși în vederea facilitării accesului echipajelor de prim-ajutor în locuințe (față de 6 în perioada similară a anului trecut).

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
banner we radio