Ştiri locale

ISU Covasna: Intervenţii la trei incendii şi un accident rutier în prima zi din noiembrie

În prima zi a lunii noiembrie, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Mihai Viteazul” al județului Covasna au fost solicitați să intervină pentru stingerea a trei incendii și un accident rutier după cum urmează:

– În jurul orei 13:29, pompierii Detașamentului Sfântu Gheorghe au intevenit cu o autospecială de descarcerare și o ambulanță SMURD la un accident rutier produs între trei autovehicule în localitatea Micfalău.

Publicitate

Echipajele de pompieri au asigurat măsurile de prevenire și stingere a incendiilor, iar paramedici SMURD au evaluat medical cele trei persoane implicate în eveniment, ulterior acestea au refuzat transportul la spital.

– În jurul orei 14:15, echipajele de pompieri ce iși desfășoară activitatea în orașul Baraolt au intervenit de urgență cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit la o casă de locuit din localitatea Căpeni.

Incendiul, a cărui cauză probabilă o reprezintă un scurtcircuit electric, a fost lichidat în scurt timp după ce flăcările au cuprins mobilerul unei camere.

La fața locului au intervenit în sprijin și membrii SVSU Baraolt.

– În jurul orei 14:32,  cei 19 pompieri militari încep intervenția de stingere a incendiului de pădure din localitatea Oituz, județul Bacău.

Pompierii covăsneni au plecat de dimineață pentru a acționa in sprijinul colegilor din cadrul ISU Bacău în lupta cu incendiul  ce se manifestă pe circa 12 hectare la litieră, cioate şi doborâturi, într-o pădure aflată sub administrarea Ocolului Silvic Privat Oituz.

– În jurul orei 17:37 , pompierii Secției Târgu Secuiesc au intervenit de urgență în localitatea Ghelința pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit la o casă de locuit.

La fața locului s-a intervenit cu 2 autospeciale de stingere cu apă și un echipaj SMURD.

Pompierii militari sprijiniți de membrii SVSU Ghelința au lichidat incendiul în aproximativ 2 ore.

A ars acoperișul casei confecționat din lemn pe o surpafață de circa 120 mp, iar bunurile din interior au fost degradate de fumul propagat de incendiu.

Din primele cercetări efectuate, incendiul a fost provocat de jar sau scântei provenite de la un coş de fum deteriorat.

Publicitate
banner we radio