Ştiri locale

ISU Covasna a prezentat bilanţul pe anul 2019

În sala mare de şedinţă a Consiliului Judeţean, a avut loc joi Evaluarea activităţii desfăşurate de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Mihai Viteazul” al judeţului Covasna şi Evaluarea activității Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Covasna în anul 2019.

La acest eveniment au participat prefectul judeţului, Iulian-Constantin Todor, vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Grüman Róbert-Csongor, primarul municipiului Sfântu Gheorghe, Antal Árpád, precum și alți invitați de onoare.

Publicitate

Cu acest prilej au fost trecute în revistă principalele activităţi desfăşurate, precum şi intervenţiile de amploare gestionate în ultimul an, care au avut scopul de a asigura protecţia şi siguranţa cetăţenilor judeţului nostru.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Mihai Viteazul” al judeţului Covasna a asigurat gestionarea a 4.502 evenimente, reprezentând o medie de aproximativ 12 evenimente pe zi, concretizate în misiuni de salvare a vieții și bunurilor cetățenilor, activităţi de protecţie a comunităţii, exerciţii, recunoaşteri şi alte situaţii.

Pompierii covăsneni au intervenit pentru stingerea a 159 de incendii şi 78 de incendii de vegetaţie şi altele, iar echipajele SMURD au gestionat 3.094 de evenimente, reprezentând o medie de circa 8 cazuri pe zi. De asemenea, în urma acestor intevenţii au fost asistate un număr de 3.219 persoane, din care 2.981 adulţi şi 238 copii.

Îndeplinirea obiectivelor din anul 2019 se datorează disponibilităţii și operativității forţelor și mijloacelor specializate ale pompierilor militari, diversității și complexității intervențiilor specifice, dezideratului apărării vieţii, bunurilor materiale şi mediului, precum şi încrederii mari a populaţiei în solicitarea unității noastre şi în alte situaţii, altele decât urgenţele generate de incendii.

În anul 2019, în scopul prevenirii și gestionării unor situații de urgență produse pe teritoriul județului și îndeplinirii altor atribuții, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Covasna s-a întrunit în perioada analizată în 7 ședințe, din care 3 ordinare și 4 extraordinare.

Obiectivul fundamental al activității Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Covasna a fost asigurarea, în mod unitar și profesionist, a apărării vieții și sănătății populației, a mediului înconjurător, a valorilor materiale și culturale, pe timpul producerii situațiilor de urgență.

(Biroul de Presă al ISU Covasna)

Publicitate
banner we radio