Info Trafic

IPJ Covasna: Săptămâna aceasta are loc operațiunea Truck&Bus

Operațiunea Truck & Bus este în plină desfășurare în perioada 13-19 mai, conform calendarului de operațiuni planificate de Organizația Polițiilor Rutiere din Europa (ROADPOL). Această operațiune europeană are ca obiectiv principal controlul legalității transportului public de mărfuri și persoane.

La nivelul județului Covasna, polițiștii rutieri și de ordine publică sunt activi zilnic, atât în mediul urban, cât și în mediul rural, pentru a efectua verificări riguroase asupra autovehiculelor destinate transportului rutier public de persoane cu capacitatea de transport mai mare de 8+1 locuri, inclusiv autovehiculele destinate transportului școlar, precum și autovehiculele destinate transportului public de mărfuri cu masa maximă totală autorizată mai mare de 2,5 tone.

Publicitate

Scopul acestor activități este multidimensional:

  • Depistarea și sancționarea celor care desfășoară activități de transport public de persoane și mărfuri fără autorizare.
  • Verificarea deținerii tuturor documentelor necesare pentru efectuarea transportului public de persoane și mărfuri.
  • Monitorizarea respectării traseului și a graficului de circulație, inclusiv a opririlor planificate.
  • Verificarea capacității de transport a autovehiculelor.
  • Asigurarea respectării perioadelor de conducere și odihnă de către șoferi, inclusiv verificarea existenței atestării metrologice și a funcționării corespunzătoare a aparatelor tahografice.
  • Verificarea valabilității inspecției tehnice periodice a autovehiculelor.
  • Monitorizarea respectării regimului legal de viteză de către conducătorii autovehiculelor destinate transportului public de mărfuri și persoane.
  • Depistarea conducătorilor auto aflați sub influența alcoolului sau a substanțelor psihoactive.

Aceste măsuri sunt luate în vederea creșterii siguranței pe drumurile publice și a protejării vieților participanților la trafic. Prin aplicarea riguroasă a regulilor și sancționarea celor care le încalcă, poliția își demonstrează angajamentul ferm față de siguranța rutieră, în orice condiții.

(Biroul de Presă al IPJ Covasna)

Publicitate
banner we radio