Ştiri locale

IPJ Covasna, activități de informare la şcoli din Sfântu Gheorghe, Malnaș și Ghidfalău

În cadrul eforturilor continue de a asigura un mediu școlar sigur și propice activităților educaționale, I.P.J. Covasna, prin polițiștii birourilor de analiză și prevenire a criminalității și siguranță școlară, a desfășurat o serie de activități de informare la unități de învățământ gimnazial din Sfântu Gheorghe, Malnaș și Ghidfalău. Aceste inițiative vizează să ofere recomandări și sfaturi esențiale pentru siguranța elevilor, atât în mediul real, cât și în cel online.

În cadrul întâlnirilor, echipele de polițiști au interacționat cu elevii într-un mod prietenos și educativ, abordând teme precum:

Publicitate

Siguranța Online: Elevii au fost informați despre riscurile asociate utilizării internetului și rețelelor social media. Au fost oferite sfaturi pentru protejarea datelor personale și pentru identificarea comportamentelor online nesigure.

Prevenirea consumului de substanțe interzise: Polițiștii au transmis elevilor informații relevante despre consecințele consumului de alcool și substanțe interzise. Au fost discutate strategii de rezistență la presiunile din partea colegilor sau din mediul social.

Prevenirea faptelor de violentă: Elevii sunt întotdeauna încurajați să comunice deschis și să caute ajutor în cazul în care sunt martorii sau victimele violenței în mediul școlar. Aceștia au primit informații despre modalități de gestionare a conflictelor și de promovare a unei culturi a non-violentei.

Prevenirea disparițiilor și plecărilor voluntare: Elevii au fost informați despre riscurile și consecințele plecării voluntare sau a dispariției de la domiciliu, fiind discutate motivele care ar putea determina un minor să fugă de acasă și modalități de a evita astfel de situații. Polițiștii au oferit sfaturi practice pentru a identifica și gestiona potențialele amenințări la adresa siguranței personale.

Pe lângă o mai mare conștientizare și înțelegere a riscurilor asociate diferitelor situații, dorim ca prin aceste întâlniri să existe și un impact pozitiv asupra relației tinerilor cu forțele de ordine.

Poliția Covasna rămâne ferm angajată în promovarea siguranței și bunăstării copiilor. Programele și inițiativele în curs de dezvoltare și implementare continuă sunt concepute pentru a proteja și îndruma tinerii către un viitor plin de oportunități benefice.

(Biroul de Presă al IPJ Covasna)

Publicitate
banner we radio