Info Trafic

IPJ Covasna: 18 şoferi au rămas fără permis în weekend pe drumurile din judeţ

În zilele de sîmbătă și duminică, 24 – 25 februarie a.c., polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Covasna au acționat, pe raza întregului județ, pentru menținerea unui climat de ordine și siguranță publică, descurajarea faptelor antisociale și depistarea și sancționarea conducătorilor de autovehicule care nu respectă regulile de circulație pe drumurile publice.

În cadrul activităților au fost angrenați polițiști de la structurile de investigații criminale, rutieră și ordine publică, împreună cu jandarmi din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi Covasna.

Astfel, au fost legitimate 757 de persoane, au fost verificate 588 de autoturisme și au fost efectuate 192 de testări pentru depistarea consumului de alcool și substanțe psihoactive.

În urma activităților desfășurate, polițiștii au constatat 14 infracțiuni, dintre care 9 de natură judiciară și 1 contra siguranței circulației pe drumurile publice. Pentru neregulile descoperite au aplicat 247 de sancțiuni contravenționale a căror valoare se ridică la 122.320 de lei.

 Din totalul amenzilor aplicate, 233 au fost pentru nerespectarea regulilor de circulație prevăzute de O.U.G 195/2002 și 13 pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 61/1991.

De asemenea, ca măsură complementară, polițiștii au reținut 18 permise de conducere, dintre care 3 pentru depășirea regimului legal de viteză și 2 pentru conducere sub influența alcoolului și au retras 9 certificate de înmatriculare.

Publicitate
banner we radio