Info Trafic

IPJ Covasna: 13 şoferi au rămas fără permis în weekend pe drumurile din judeţ

În zilele de sâmbătă și duminică, 16-17 martie a.c., polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Covasna au acționat pe raza întregului județ pentru menținerea unui climat de ordine și siguranță publică, descurajarea faptelor antisociale și depistarea și sancționarea conducătorilor de autovehicule care nu respectă regulile de circulație pe drumurile publice.

În cadrul activităților au fost angrenați polițiști de la structurile de rutieră, ordine publică și investigații criminale, împreună cu jandarmi din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi Covasna.

Publicitate

Astfel, au fost legitimate 690 de persoane, au fost verificate 550 de autoturisme și au fost efectuate 362 de testări pentru depistarea consumului de alcool și substanțe psihoactive.

În urma activităților desfășurate, polițiștii au constatat 18 infracțiuni, dintre care 10 contra siguranței circulației pe drumurile publice. Pentru neregulile descoperite au aplicat 229 de sancțiuni contravenționale a căror valoare se ridică la 113.430 de lei.

Din totalul amenzilor aplicate, 208 au fost pentru nerespectarea regulilor de circulație prevăzute de O.U.G 195/2002 și 14 pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 61/1991.

De asemenea, ca măsură complementară, polițiștii au reținut 13 permise de conducere, dintre care 6 pentru conducere sub influența alcoolului și au retras 23 de certificate de înmatriculare.

(Biroul de Presă al IPJ Covasna)

Publicitate
Publicitate
banner we radio