Ştiri locale

Invitaţie pentru tineri să se înscrie la un curs de antreprenoriat. Pot obţine 25.000 euro finanţare

Primăria comunei Barcani îi invită pe locuitorii care doresc să îşi înfiinţeze propria afacere să se înscrie la un curs de antreprenoriat, în urma căruia vor putea obţine o finanţare nerambursabilă în valoare de 25.000 de euro.

Primarul localităţii, Pastor Nicolae, a transmis într-o postare pe pagina de Facebook „Împreună pentru Barcani” că se pot înscrie tinerii cu vârste cuprinse între 16 şi 29 de ani, participanţii urmând să beneficieze şi de o subvenţie în valoare de 5 lei / oră, cu condiţia absolvirii programului, durata cursului fiind de 120 de ore.

Publicitate

„Dacă ai vârsta între 16-29 ani și dorești să participi la un curs de antreprenoriat, vino la sediul Primăriei Barcani să te înscrii! Pe lângă acest lucru, vei beneficia și de o subvenție de 5lei /ora (5x120h), însă, cel mai important aspect este faptul că poți scrie un proiect prin care să descrii o idee de afacere pe care dorești să o implementezi și poți obține o finanțare de 25.000 € (sumă nerambursabilă). Te ajutăm noi și aici!”, a transmis primarul Pastor Nicolae.

Pot participa la cursul de formare în antreprenoriat tinerii NEETS (care nu urmează o formă de educație sau formare și nu au loc de muncă), înregistraţi şi profilaţi de AJOFM în categoria de ocupabilitate A, respectiv uşor ocupabil.

Participanții care vor să înceapă o afacere pe cont propriu, prin înfiinţarea unei întreprinderi sau PFA, vor beneficia de servicii de consiliere în vederea dezvoltării şi finalizării planurilor de afaceri.

La finalul cursului vor fi selectate şi finanţate cele mai bune 20 de planuri de afaceri, care vor primi câte o finanțare în valoare de până la 25.000 de euro, echivalentul în lei, pentru înființarea întreprinderii, și vor beneficia de servicii de monitorizare şi consiliere timp de 12 luni în vederea dezvoltării afacerii.

Cursul va avea o durată de 120 de ore, timp de 15 zile (în medie câte 8 ore pe zi), iar participantii vor primi subvenţii de 5 lei / oră de curs, cu condiţia participării și absolvirii programului.

Planurile de afaceri vor fi supuse aprobării unei comisii de selecţie.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
banner we radio