Ştiri locale

Investiții de aproape 16 milioane de euro în județul Covasna pentru dotarea școlilor cu echipamente digitale și mobilier

Un număr de 76 de unități de învățământ de stat din județul Covasna, alături de Palatul Copiilor, Clubul Sportiv Școlar și Centrul Județean de Resurse și de Asistență Educațională, vor primi echipamente digitale și mobilier nou, investițiile fiind finanțate prin Planul Național de Redresare și Reziliență.

Potrivit unui raport al Inspectoratului Școlar Județean (IȘJ) Covasna, valoarea achizițiilor se ridică la aproximativ 16 milioane euro.

„Apelul finanțat prin PNRR vizează 3 tipuri de investiții, respectiv digitalizarea mediilor de învățare din învățământul preuniversitar: laboratoare de informatică echipate; școli cu clase de nivel primar, gimnazial și liceal dotate cu echipamente IT pentru digitalizarea resurselor de învățare; laboratoarele informatice din școlile de educație și formare profesională.  Infrastructura școlară: săli de clasă/săli pentru activități extrașcolare sau sportive, dotate cu mobilier; laboratoare/cabinete din sistemul de educație preuniversitar, inclusiv cabinetele de asistență psihopedagogică. Dotarea cu echipamente, inclusiv digitale, a atelierelor de practică din rețeaua învățământului profesional și tehnic – unități de învățământ IPT dotate cu laboratoare de practică funcționale”, se arată în raportul publicat pe site-ul Prefecturii Covasna.

Aceeași sursă precizează că proiectele au fost întocmite cu avizul Inspectorului Școlar General, pe baza raportului de necesitate al unităților de învățământ. 13 primării din județ au solicitat finanțare pentru unitățile de învățământ pe care le au în administrare, iar cu sprijinul Consiliului Județean Covasna s-a obținut finanțare pentru 34 de unități școlare și Centrul Județean de Resurse și de Asistență Educațională.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
banner we radio