Ştiri locale

Întâlnire în Baraolt pentru antreprenorii și actorii din turism

Asociația pentru Dezvoltarea Turismului în Județul Covasna, împreună cu Clusterul de Management al Destinației Turistice a Ținutului Secuiesc a organizat o întâlnire profesională în Baraolt pentru antreprenorii și actorii din turism.

„Turismul din județul Covasna, și cel din Depresiunea Baraolt, poate fi dezvoltat doar împreună, printr-o strânsă colaborare, cu gândire și obiective comune” – a declarat directorul Asociației pentru Dezvoltarea Turismului în Județul Covasna, Deák Gyöngyvér. Aceasta a subliniat că nicio decizie profesională care vizează dezvoltarea turismului în regiune nu poate fi luată fără a ține cont de opiniile, ideile sau de experiențele antreprenorilor locali, a ONG-urilor, a formatorilor de opinie și a autorităților competente.

În calitate de destinație ecoturistică, regiunea merită să fie pusă pe harta turistică, dar acest lucru necesită atât sprijinul și munca localnicilor, cât și a asociației de turism. „Împreună cu experți români și internaționali, a fost studiată acea listă de criterii pe care Depresiunea Baraolt trebuie să o îndeplinească pentru a primi acest statut” – a precizat directorul.

Demeter István, reprezentant al biroului de informare turistică din Baraolt, a declarat că Depresiunea Baraolt are toate calitățile pentru a deveni o destinație de ecoturism: „Depresiunea Baraolt se mândrește cu un mediu înconjurător spectaculos, cu obiective naturale frumoase, cu un patrimoniu construit valoros, cu ape minerale și desigur cu o gastronomie bună. Dacă ne uităm la toate cele enumerate anterior, se vede că sunt îndeplinite exact criteriile unei destinații de ecoturism, conceptul de eco-destinație reprezentând tocmai pe acestea. Există și multe alte criterii, de exemplu, toate dezvoltările din industria turismului și dar și cele care nu aparțin acestui domeniu, trebuie să fie ecocentrice, motiv pentru care trebuie să sprijinim antreprenorii.”

Pe lângă dezvoltarea turismului în regiune, în cadrul întâlnirii s-a discutat și despre situația actuală a înființării și reorganizării organizațiilor locale și județene de Management al Destinației Turistice (MDT). Președintele Clusterului de Management al Destinației Turistice a Ținutului Secuiesc, László Endre, a subliniat că sarcina acestui management turistic, este de a ajuta antreprenorii să aducă cât mai mulți turiști în zonă.

Participanții acestei întâlniri au fost deschiși la o colaborare, făcând propuneri concrete către Asociația pentru Dezvoltarea Turismului în Județul Covasna, pe care doresc să le și realizeze în viitor.

Comunicat de presă

Publicitate
banner we radio