Ştiri locale

Înscrierile pentru „Ziua de alergare Gáll Lajos”, prelungite până duminică; Peste 150 de alergători din țară și-au anunțat participarea

Peste 150 de alergători amatori din aproape toate colțurile țării s-au înscris până în prezent la „Ziua de alergare Gáll Lajos”, organizată în fiecare an în preajma Zilelor Sfântu Gheorghe. Competiția, ajunsă în acest an la a 30-a ediție, este programată să aibă loc în data de 22 aprilie, de la ora 10:00, la Mestecănișul de la Reci, și deși termenul inițial de înscriere a fost 5 aprilie, organizatorii au decis să-l prelungească până duminică, 9 aprilie.

Și în acest an, concurenții vor avea la dispoziție două trasee de alergare, respectiv unul cu o distanță de 6 km și altul cu o distanță de 18 km, iar în acest an au fost adăugate noi categorii de vârstă. Astfel, potrivit organizatorilor, pentru traseul de 6 km alergătorii se pot înscrie într-una dintre cele 8 categorii, separate pentru femei și bărbați, respectiv: sub 12 ani, 12-15 ani, 16-19 ani, 20-29 ani, 30-39 ani, 40-49 ani, 50-59 ani, + 60 de ani.

Pentru traseul de 18 km, alergătorii se pot înscrie la categoriile: 12-15 ani, 16-19 ani, 20-29 ani, 30-39 ani, 40-49 ani, 50-59 ani și + 60 ani, separate pentru femei și bărbați.

Înscrierile se fac prin completarea unui formular online (AICI), urmând ca taxa de participare în valoare de 100 de lei să fie achitată la ridicarea kitului de concurs, cu o zi înaintea evenimentului (vineri, 21 aprilie), de la sediul Direcției Județene de Sport și Tineret, sau chiar în ziua alergării.

„Prelungim înscrierile până duminică, pe 9 aprilie, până acum s-au înscris peste 150 de persoane, nu avem limită de participanți. Condițiile au rămas cam la fel, alergarea va fi, la fel ca anul trecut, la Mestecănișul de la Reci. La cursa de 6 km avem în total 8 categorii de vârstă, separat pentru femei și bărbați, iar la cursa de 18 km avem 14 categorii de vârstă, la fel, separat pentru femei și bărbați. Vor fi premiați primii 3 pe categorii de vârstă și primii 3 la general, separat pentru femei și bărbați. La Open vom avea și premii în bani, respectiv 300 de lei pentru locul I, 200 de lei pentru locul II și 100 de lei pentru locul III, iar pe categorii de vârstă vom acorda trofee personalizate. În plus, toți participanții primesc tricouri personalizate și medalii. Cronometrarea se va face electronic, cu cip-uri, astfel că avem și cheltuieli cu organizarea”, ne-a explicat Csutak Tamas, reprezentantul Cercului de alergare „Gáll Lajos”.

Acesta a precizat că printre participanți se numără alergători din orașe precum București, Găiești, Cluj, Brașov, Mediaș, Odorheiu Secuiesc, Miercurea Ciuc, Gheorgheni sau Târgu Mureș.

Ziua de alergare Gáll Lajos a fost organizată pentru prima dată în toamna anului 1991, de-a lungul celor 29 de ediții anterioare reușind să adune la start și participanți din țări precum Maroc, SUA, Germania, Canada, Coreea de Sud, Cipru, Spania, Serbia sau Ungaria.

Prima competiție a fost câștigată de atletul Vasile Alexandru, originar din Sfântu Gheorghe, ulterior devenit cunoscut la Internaționalele României din 1997, când a reușit să doboare recordul pentru cea mai rapidă alergare de 1.500 m.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
banner we radio