Ştiri locale

Înscrieri pentru o tură de ciclism prin județul Covasna alături de Lucian Mîndruță

Pasionații de ciclism și mișcare în natură se pot înscrie, până în data de 29 septembrie, la „Sesiune de stare de bine” – o tură cu bicicletele pe un traseu lung de 119 km, care va trece  prin 5 localități covăsnene.

Tura va avea loc în data de 2 octombrie, pe traseul Sfântu Gheorghe – Băile Balvanyos – Târgu Secuiesc – Zăbala – Covasna – Sfântu Gheorghe, iar participanții vor pedala alături de jurnalistul și prezentatorul TV Lucian Mîndruță.

Publicitate

„O zi veritabilă de indian summer pe două roți în Covasna, cu Lucian Mîndruță și cu toți cei pasionați de pedalat, de peisaje colorate, de cățărări line și coborâri susținute, cu o mulțime de izvoare de apă minerală de-a lungul traseului, dar și conace elegante. Poate și urși. Traseul a fost chiar etapa a treia al Turului Ținutului Secuiesc: Sfântu Gheorghe-Băile Balvanyoș-Târgu Secuiesc-Zăbala-Covasna-Sfântu Gheorghe, 119 km pe asfalt, 670 m diferență de nivel. Evenimentul, însă, nu este un concurs, este o sesiune de stare de bine. Fiecare cum își dorește: cu conversații, cu legat noi prietenii, sau pedalat în liniște prin păduri, lângă izvoare, în grădina unui castel, devorând peisaje. Pentru că, atenție, evenimentul conține plasare de produse turistice!”, se arată pe pagina de Facebook dedicată evenimentului.

Potrivit aceleiași surse, startul de va da din Piața Libertății Sfântu Gheorghe, la ora 09:30, iar cursa va dura peste 6 ore.

Participanții vor poposi, printre altele, la Baia fetelor Apor în Băile Balvanyos și la izvoarele Elvira din stațiunea Covasna, dar și în grădina englezească a Castelului Mikes – Zabola Estate.

„Locurile pe unde vom pedala, punctele de alimentare și hidratare de la Baia fetelor Apor în Băile Balvanyoș și izvoarele Elvira din stațiunea Covasna, bucla pe care o vom face în grădina englezească a Castelului Mikes-Zabola Estate, toate au fost alese să vă facă să reveniți în Covasna. Este, practic, o tură a resurselor turistice din Covasna. Pornim la ora 09:30 din piața centrală, Piața Libertății din Sfântu Gheorghe, locul unde în weekendul acela se va desfășura și Festivalul Kürtőskalács-ului, iar după mai bine de 6 ore petrecute în șa vom reveni aici. Pe parcursul drumului vom avea mașini premergătoare din partea Serviciului Salvamont Covasna, din partea polițiilor locale și un microbuz cu suport pentru biciclete, grație clubului Sepsi-Sic, pentru orice eventualitate. La întoarcere nu dăm medalii de finisher, dar fiecare dintre voi va primi un binemeritat kürtős”, se mai arată pe pagina de Facebook a evenimentului.

Organizatorii precizează că pentru acest eveniment nu este percepută taxă de înscriere, însă „din motive logistice” cei care doresc să participe trebuie să completeze un formular (AICI).

Traseul, respectiv locurile de cazare din Sfântu Gheorghe și împrejurimi, împreună cu datele de contact, pot fi accesate AICI și AICI.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
banner we radio