Ştiri locale

Înscrieri la ultimul curs gratuit din acest an pentru asistarea gravidelor la naștere, organizat de Spitalul Județean Sfântu Gheorghe

A treia serie de cursanți înscriși la cursul pentru asistarea gravidelor la naștere s-a încheiat joi, ocazie cu care Spitalul Județean de Urgență din Sfântu Gheorghe a anunțat că așteaptă noi înscrieri.

Cea de a patra și ultima serie din acest an va începe în data de 13 octombrie, iar înscrierile se pot face completând formularul disponibil AICI. După absolvirea cursului, viitorii tătici și rudele de gradul I vor putea fi alături de gravide în sala de naștere.

Publicitate

„Astăzi ne despărțim de a 3-a grupă de cursanți pe care colegii noștri de pe secțiile de Obstetrică-Ginecologie și Neonatologie i-au pregătit, în ultimele 5 săptămâni, pentru asistarea gravidelor la naștere. În scurt timp, o nouă grupă de viitori tătici și rude de gradul I ni se va alătura pentru a învăța tot ce este necesar înainte de venirea pe lume a bebelușului. Ultimul curs pe care îl organizăm în acest an începe pe 13 octombrie, și va consta în 5 ședințe gratuite, fiecare a câte o oră de pregătire. Dacă urmează să naști, ia-ți partenerul și înscrieți-vă împreună la curs. Suntem nerăbdători să vă cunoaștem!”, au transmis reprezentanții unității medicale.

Ședințele vor avea loc în fiecare zi de joi, de la ora 13:00, și vor fi susținute bilingv (în limbile română și maghiară), de medicii obstetricieni-ginecologi și neonatologi ai spitalului.

Printre altele, participanţii învaţă despre cele trei trimestre ale sarcinii şi semnele de alarmă care pot necesita internarea gravidei, vor afla despre etapele nașterii, momentul prezentării la maternitate, travaliu, expulzia fătului și a placentei, lăuzie şi îngrijirea imediată și tardivă a nou-născutului.

După primirea certificatului de absolvire, viitorii tătici și rudele de gradul I vor putea fi alături de gravide în sala de naștere.

Până în prezent, 6 persoane s-au înscris pentru cursul care începe în data de 13 octombrie.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
banner we radio