Ştiri locale

Infracționalitatea în județul Covasna a scăzut anul trecut cu 11% față de 2019

Numărul infracțiunilor în județul Covasna a scăzut cu 11 procente în 2020, față de anul precedent, potrivit unui bilanț al Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Covasna.

Din totalul infracțiunilor judiciare, cele contra persoanei au reprezentat în anul care tocmai s-a încheiat aproape 36%, ponderea cea mai mare având-o infracțiunile contra integrității corporale sau sănătății (73%).

Publicitate

În mediul rural, infracţiunile contra persoanei au scăzut cu aproape 18%, iar cele contra patrimoniului au scăzut cu aproape 14%.

De asemenea, din totalul sesizărilor privind infracțiunile contra integrității corporale sau a sănătăţii, cele de loviri sau alte violenţe reprezintă 77%, mai arată datele instituției.

Furturile, în procent de peste 58%, reprezintă cel mai important segment al infracțiunilor contra patrimoniului înregistrate anul trecut, în vreme ce tâlhăriile reprezintă doar 1% din total.

„Combaterea criminalităţii a constituit un obiectiv prioritar pentru Inspectoratul de Poliţie Judeţean Covasna, reprezentând unul dintre segmentele principale ale activității polițiștilor, aceștia fiind prezenți în teren pentru menținerea climatului de siguranță publică, pentru depistarea celor care comit fapte ilicite și tragerea acestora la răspundere, potrivit prevederilor legale”, se arată într-un comunicat al instituției.

Potrivit sursei citate, în cursul anului trecut, pentru prevenirea criminalității, polițiștii covăsneni au executat peste 14.500 de intervenții la evenimente, peste 1.400 de acțiuni cu efective, și au asigurat măsurile de ordine cu ocazia unor adunări publice în aproape 500 de situații.

De asemenea, oamenii legii au intervenit la peste 5.500 de apeluri prin 112 venite din partea  cetăţenilor.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
banner we radio