Ştiri locale

Incidenţa COVID în judeţul Covasna, aproape de 10 la mie. Gradul de ocupare a paturilor din spitale, peste 55%

Incidenţa cazurilor de COVID-19 în judeţul Covasna se apropie de 10 la mie, iar mai mult de jumătate dintre paturile de spital destinate tratării pacienţilor infectaţi cu noul coronavirus sunt ocupate, a informat miercuri Instituţia Prefectului.

Potrivit sursei citate, incidenţa medie la nivel de judeţ este 9,75 la mie, fiind înregistrate 2.200 de cazuri active, cele mai multe în municipiul Sfântu Gheorghe.

Publicitate

La nivelul judeţului, un număr de 444 de persoane sunt în carantină, iar 1.429 în izolare la domiciliu, iar gradul de ocupare al paturilor din spitale este de 55,76%.

“La Spitalul de Recuperare Cardiovasculară dr. Benedek Geza din Covasna sunt 50 de paturi COVID-19, din care 25 sunt ocupate. La Târgu Secuiesc sunt 42 de paturi, din care sunt ocupate 10, iar la Baraolt 20 de paturi, din care 9 ocupate”, se arată într-un comunicat de presă.

Reprezentanţii Spitalului Judeţean de Urgenţă din Sfântu Gheorghe au precizat că în secţia de Infecţioase COVID-19 sunt trataţi în prezent un număr de 37 de pacienţi în stare medie spre gravă, dintre care doi minori din grupa de vârstă 0-9 ani şi patru vaccinaţi anti-COVID-19, iar 10 pacienţi adulţi sunt trataţi la secţia de Chirurgie COVID-19.

La Terapie Intensivă este internat un pacient suspect de infecţia cu virusul SARS-CoV-2, neintubat, precum şi şapte pacienţi cu test pozitiv, toţi fiind în stare critică, iar unul intubat.

De asemenea, în spital sunt internaţi şase pacienţi suspecţi de infecţia cu virusul SARS-CoV-2, dintre care un minor din grupa de vârstă 0-9 ani.

(Agerpres)

Publicitate
banner we radio