Ştiri locale

Începe sterilizarea gratuită a câinilor din cartierul Őrkő

La solicitarea Primăriei Municipiului Sfântu Gheorghe, între 16 și 18 iulie, câinii din cartierul Őrkő vor fi sterilizați gratuit. De luni și până miercuri, sterilizările gratuite vor fi efectuate de către echipa medicală Dr. Ștefanache Mircea, medicul veterinar al Clinicii Paumy Med Vet din București, împreună cu colegii de la Adăpostul pentru câini din Sfântu Gheorghe și reprezentanții comunității cartierului Őrkő.

Intervenția se efectuează cu scopul de a reduce rata de reproducere a maidanezilor din cartierul Őrkő.  Câinii prinși cu ajutorul personalului adăpostului pentru câini și comunității cartierului Őrkő vor fi duși în cabinetul ambulant al clinicii, unde vor fi sterilizați.

Medicul veterinar al clinicii din București efectuează sterilizările cu sprijinul unei fundații din Germania, Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe contribuind la program prin asigurarea cazării și mese.

După cum am mai raportat, în 2017 primăria a organizat un program de numărare și sterilizare la preț promoțional a câinilor, scopul căruia a fost controlul reproducerii câinilor care nu sunt de rasă pură de pe domeniul public sau privat al orașului, respectiv în scopul preîntâmpinării răspândirii bolilor infecțioase răspândite de la animale la oameni.

Puțini locuitori au profitat de această oportunitate anul trecut, dar cu ocazia intervențiilor gratuite din acest an, primăria are o nouă oportunitate pentru a restrânge rata de reproducere a maidanezilor.  Personalul clinicii din București realizează sterilizarea aproximativ 30 de câini zilnic.

(Biroul de Imagine al Primăriei)