Ştiri locale

Începe reconstrucția iluminatului public pe strada Lunca Oltului

Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe va începe în următoarele zile lucrările de reconstrucție a iluminatului public pe strada Lunca Oltului, începând de la podul peste râul Olt până la ieșirea din oraș spre Miercurea Ciuc.

Contractul de executare se referă la partea stângă a străzii Lunca Oltului, în direcția de mers spre Miercurea Ciuc, și astfel reconstrucția iluminatului public se va realiza pe partea dinspre fabrica de lapte Covalact. Totodată, în viitorul apropiat, Primăria va realiza o trecere de pietoni în fața atelierului de reparații auto Máthé Jenő Service, și va înlocui indicatoarele de orientare plasate de-a lungul drumului principal cu altele bilingve.

Printre planurile pe termen lung se numără și construirea unui sistem de iluminat public pe cealaltă parte a străzii, construirea trotuarelor și înlocuirea indicatoarele de orientare, iar Multi Trans SA planifică dezvoltarea unor rute de transport public care includ și această secțiune de drum.

Drumul Național DN12 se întinde de la Chichiș până la Toplița, și este administrată de Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere. Sectorul de drum care trece prin orașul nostru poartă numele de strada Lunca Oltului, și lt. Păiuș David și este în administrarea unităţii administrativ- teritoriale Sfântu Gheorghe, acesta fiind preluată de la Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere în luna decembrie 2017.

Text: Biroul de Imagine al Primăriei Sfântu Gheorghe

Foto: Vargyasi Levente