Ştiri locale

Începe reabilitarea străzii 1 Decembrie 1918 din Sfântu Gheorghe, porţiunea dintre semafor şi magazinul Şugaş

În cursul săptămânii viitoare, Primăria Sfântu Gheorghe va da ordinul de începere a lucrărilor de modernizare a străzii 1 Decembrie 1918, pe porțiunea cuprinsă între intersecția semaforizată și Piața Sfântul Gheorghe, în faţa magazinului Şugaş.

Primarul Antal Árpád a precizat că lucrările vor fi unele ample, și vor cuprinde, printre altele, decopertarea asfaltului, turnarea stratului de uzură, realizarea de trotuare noi și înlocuirea sistemului de iluminat stradal.

Publicitate

Potrivit acestuia, circulația rutieră nu va fi închisă total, lucrările urmând să se desfășoare pe cel mult două benzi de circulație, alternativ.

„Voi da peste câteva zile ordinul de începere a lucrărilor pentru modernizarea străzii 1 Decembrie 1918, porţiunea de la semafor până în Piaţa Sfântul Gheorghe. (…) Va fi o reabilitare totală a străzii, deja s-au făcut lucrările de gaze, apă, deci doar Electrica mai are de lucrat, şi în rest se face trotuar nou, un drum nou. Nu vom închide circulaţia în zonă, totuşi sunt 4 benzi, și încercăm să ne înţelegem cu constructorul. Evident, fiecare constructor ar dori să fie închisă strada ca să poată avansa mult mai bine, însă noi ne dorim să fie doar o închidere parţială, şi să se lucreze pe una, maximum două benzi. Doar în momentul în care se va turna stratul de uzură pentru câteva zile vom închide în totalitate circulaţia”, a explicat edilul.

Lucrările vor fi finanțate din bugetul local iar termenul pentru finalizarea lor este de 8-12 luni, în funcție și de condițiile meteorologice.  

„Dacă atunci când se desface strada vine o perioadă de două săptămâni cu ploaie, nu poate constructorul să avanseze aşa cum ar face-o dacă nu ar fi ploaie. Totuşi vorbim de nişte lucrări în exterior şi nu într-un birou”, a mai spus primarul.

Întrebat de ce lucrarea nu a putut fi realizată în același timp cu modernizarea porțiunii dintre  Bd. Gen. Grigore Bălan (intersecţia semaforizată) și podul peste râul Olt din zona Gării, de exemplu, Antal Árpád a explicat că este vorba de lucrări diferite.

„Sunt situaţii diferite, troturarul de pe porţiunea dintre semafor spre Gară a fost deja reabilitat într-un alt program, deci pe porţiunea aceea s-a licitat doar modernizarea carosabilului. Aici s-a licitat modernizarea carosabilului, a trotuarului, a iluminatului public, tot”, a mai spus Antal Árpád, care a mai precizat că cel mai probabil în cursul acestui an se vor face lucrări de schimbare a stratului de uzură și în zona podului dinspre Gară unde sunt probleme, însă vor avea loc și alte lucrări de modernizare.

„Acolo drumul a fost reabilitat în 2011 ca parte a modernizării DN12, dar de exemplu, cum urcăm pe pod dinspre Lidl, acolo deja e o porțiune unde stratul de uzură trebuie schimbat, probabil anul acesta. În mod ideal, așa m-am gândit ca până la sfârșitul anului viitor pe acest drum care este parte din DN12, și care include străzile Păiuș David și Lunca Oltului, să se modernizeze iluminatul public și trotuarele, iar în momentul în care va fi gata șoseaua de centură, în 2023, să schimbăm stratul de uzură pe toată porțiunea străzii. Atunci nu ar mai trebui să vină traficul greu în oraș, și atunci merită schimbat pentru că va avea o viață mai lungă”, a mai spus primarul.  

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
Publicitate
banner we radio