Ştiri locale

Începe a doua serie de cursuri gratuite de pregătire pentru asistarea la naștere. Spitalul Județean Sfântu Gheorghe așteaptă înscrieri

Spitalul Județean de Urgență din Sfântu Gheorghe a lansat înscrierile la cea de a doua serie a cursului de pregătire pentru asistarea gravidelor la naștere, la care viitorii tătici și rudele de gradul I pot participa gratuit.

Ședințele vor avea loc pe parcursul a 5 săptămâni, în fiecare zi de joi, de la ora 13:00, și vor fi susținute bilingv (în limbile română și maghiară) de medicii secțiilor de Obstetrică-Ginecologie și Neonatologie.

Publicitate

Noua serie începe joi, în data de 16 septembrie, iar cursurile se vor desfășura săptămânal, în sala de ședințe a spitalului, durata unei ședințe fiind de o oră.

La final, cursanții care au parcurs toate cele 5 ședințe vor primi un certificat în baza căruia vor putea asista gravida la naștere.

Aşteptăm înscrieri la adresa de e-mail: secretariat@administrativ.spitfog.ro. Prioritate la aceste sesiuni vor avea aparținătorii gravidelor care urmează să nască în perioada următoare. Dacă urmează să naști și ești curioasă ce învață partenerul sau aparținătorul tău la aceste cursuri, dar mai ales cum vă va fi de folos ție și bebelușului tău această pregătire, te așteptăm să participi și tu!”, se arată într-o postare pe pagina de Facebook a spitalului.

Persoana care va asista gravida în sala de nașteri trebuie să fie sănătoasă din punct de vedere clinic, să nu prezinte semne de infecție respiratorie acută, să aibă cel puțin 10 zile de la finalizarea schemei de vaccinare anti-Covid-19; un test RT-PCR negativ efectuat cu cel mult 72 de ore înainte; sau să se fi vindecat de infecția SARS-CoV-2 de mai mult de 90 de zile.

Cu toate acestea, tații sau aparținătorii „absolvenți” ai cursurilor vor putea rămâne lângă gravide din momentul în care se declanșează travaliul, doar în situațiile în care nașterea va decurge normal, pe cale naturală, și nu vor apărea complicații.

De asemenea, aparținătorii nu vor fi lăsați în interior în cazul în care în sală se vor afla alte gravide, pentru a li se respecta intimitatea, momentul fiind unul delicat.

Prima serie a cursului de pregătire pentru asistarea gravidelor la naștere a fost lansată în data de 24 iunie.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
banner we radio