Info Trafic, Ştiri locale

Încep lucrările de refacere a DN11B care a fost surpat în urma inundaţiilor

Direcția Regională de Drumuri şi Poduri Brașov a reușit să obțină în regim de urgență autorizația de construire pentru lucrările de refacere a sectoarelor afectate de inundații pe drumul național 11B, în județul Covasna, între localitățile Valea Seacă și Cătrușa, conform unui comunicat de presă al insituţiei.

Lucrările vizează refacerea de la zero a întregului sistem rutier pe două tronsoane de drum, însumând aproximativ 200 de metri și reconstrucția unui podeț.

Astfel DRDP Brașov va emite un ordin de începere în cursul zilei de miercuri pentru proiectarea și executarea lucrărilor menționare mai sus.

„Până la sfârșitul săptămânii preconizăm că se va finaliza proiectarea iar lucrările de  refacere vor începe săptămâna viitoare. Din estimările noastre drumul ar trebui redat circulației în aproximativ 3 luni, evident că termenul de finalizare poate fi influențat și de condițiile meteo”, mai precizează sursa citată.

A fost luată în calcul și realizarea unor variante de ocolire provizorii a sectoarelor afectate însă, din păcate, din cauza condițiilor geografice și a rețelei electrice din zona, sunt  imposibil de realizat.

Vă reamintim că DN11B, care face legătura între Târgu Secuiesc (CV) și Cozmeni (HR) a fost închis în noaptea de 29 spre 30 iunie după ce pârâul Casin a inundat partea carosabilă în mai multe zone, atât în județul Covasna cât și în județul Harghita. Până în acest moment pe sectoarele afectate de inundații s-au executat doar lucrări care au vizat stoparea extinderii degradărilor prin stabilizarea malurilor.

Ca ruta ocolitoare recomandăm: DN11B Târgu Secuiesc (CV) – DN11C Bixad (CV) – DN12 Cozmeni (HR) – DN11B Cătrușa (CV).