Ştiri locale

Încep înscrierile pentru reabilitarea termică a blocurilor din Sfântu Gheorghe

Primăria Sfântu Gheorghe a anunţat că intenţionează să continue şi în acest an reabilitarea termică a blocurilor din municipiu, şi invită asociaţiile de proprietari interesate să se înscrie în programul european de finanțare.

Programul, lansat în data de 27 iulie 2017, are ca obiectiv general sprijinirea eficienței energetice. Astfel, odată cu reabilitarea termică a blocurilor, asociațiile vor putea solicita finanţare și pentru reparaţia şarpantelor blocurilor, montarea unor sisteme centralizate de încălzire, modernizarea ascensoarelor sau folosirea energiei alternative. Costul lucrărilor de reabilitare va fi suportat în proporţie de 60% din fonduri europene, 15% din bugetul local, iar restul de 25% prin rate lunare de către proprietarii apartamentelor.

Publicitate

Proiectele de finanțare vor putea fi depuse în perioada 28 august 2017 – 28 februarie 2018 la Agenția pentru Dezvoltare Regională.

Pentru ca proiectele să fie eligibile, asociaţiile trebuie să facă dovada că majoritatea proprietarilor apartamentelor sunt de acord cu izolarea termică a blocului şi că asociaţia nu are restanţe la plată. De asemenea, documentația depusă trebuie să conțină o listă cu numele locatarilor, o garanție în valoare de 300 de lei pentru fiecare apartament din blocul ce urmează să fie reabilitat termic, respectiv studiul de fezabilitate (DALI) al asociaţiilor de locatari care solicită finanţarea.

Potrivit reprezentanților Primăriei, lucrările de reabilitare vor începe doar în momentul în care cel puţin două treimi din totalul locatarilor blocului vor depune garanția în valoare de 300 de lei. Valoarea contribuţiei totale va fi stabilită de către un executant ales prin licitație, iar în cazul în care dosarul de finanțare va fi respins, garanția în valoare de 300 de lei se va pierde.

Informații suplimentare pot fi solicitate la Biroul de Dezvoltare, Investiții al Primăriei municipiului Sfântu Gheorghe, camera 16/A, persoană de contact Veres István, sau telefonic la numărul 0267315432.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
Publicitate
banner we radio