Ştiri locale

Încep înscrierile la Târgul de Toamnă de la Sfântu Gheorghe

În perioada 14–15 octombrie 2017, în Piaţa Libertăţii din municipiu, are loc a VII-a ediţie a Târgului de Toamnă, organizat de Primăria Sfântu Gheorghe şi Casa de Cultură „Kónya Ádám”.

La târg se pot înscrie persoane juridice şi producători atestaţi, meşterii populari, producătorii tradiţionali din împrejurimi, care realizează produse specifice zonei noastre, condiţia fiind ca produsele comercializate să fie realizate manual, prin metode tradiţionale.

Numărul locurilor este limitat, fiind disponibile 50 de locuri pentru meșteșugari, 20 locuri pentru mici producători și două locuri pentru unităţile de alimentaţie publică cu o suprafață mai mică de 3 mp. Meşteşugarii şi artizanii care pe lângă vânzarea produselor vor face şi o prezentare a meşteşugurilor pe care le reprezintă pot avea un avantaj la înscriere.

Şi în acest an organizatorii pun la dispoziţia participanţilor la târg corturi, curent electric, cazare contra cost, dar şi un spaţiu închis pentru depozitarea produselor pe timpul nopţii.

Condiţii de participare:

– Formularul de înscriere poate fi completat online, sau poate fi depus personal, la Biroul de Organizare Evenimente Culturale (p-ța Libertății nr. 1, Sfântu Gheorghe).

– Anexarea unor fotografii cu produsele şi standul amenajat (în cazul în care nu aţi participat la târg în ultimii doi ani și produsele au rămas similare);

– Anexarea documentelor care să ateste personalitatea juridică sau autorizația de funcţionare, în cazul meşteșugarilor, artizanilor şi unităţilor mici de alimentaţie publică: autorizație de funcționare; în cazul micilor producători: autorizație de funcționare sau atestat de producător.

– Respectarea strictă a programului de târg (10:00 – 20:00);

– Respectarea regulamentului de organizare a târgului;

– Achitarea taxei de participare de 30 lei/zi în cazul meşterilor populari şi micilor producători autohtoni; respectiv 50 lei/zi în cazul unităţilor de alimentaţie publică cu o suprafață mai mică de 3 mp.

Formularul online și regulamentul târgului pot fi accesate pe site-ul www.kultur.ro.

Formularul de înscriere este valabil doar împreună cu fotografiile şi documentele justificative anexate. Anexele solicitate pot fi trimise în format electronic la adresa de e-mail: eva.fazakas@sepsi.ro, sau pot fi depune personal la Biroul de Organizare Evenimente Culturale (p-ța Libertății nr. 1, Sfântu Gheorghe).

La târg pot participa candidaţii care obțin cele mai mari punctaje, ţinând cont şi de raportul diversităţii produselor, iar cei selectaţi trebuie să realizeze minim 50 de puncte.

Criteriile de evaluare ale produselor meşteşugăreşti şi de artizanat

 1. caracterul de conservare a tradiţiilor populare – 25 puncte
 2. modul de realizare a produselor – 20 puncte
 3. unicitatea produselor – 10 puncte
 4. amenajarea standului – 20 puncte
 5. prezentare meşteşug – 10 puncte
 6. desfășurare activităţi interactive pentru copii specifice meseriilor – 15 puncte

Numărul maxim de puncte: 100.

Criteriile de evaluare ale produselor micilor producători:

 1. caracterul tradiţional/de casă al produselor – 20 puncte
 2. caracterul autohton al produselor și al ingrdientelor/materiei prime folosite – 20 puncte
 3. varietatea produselor oferite – 20 puncte
 4. unicitatea produselor – 10 puncte
 5. amenajarea standului – 30 puncte

Numărul maxim de puncte:100.

Criteriile de evaluare ale unităţilor de alimentaţie publică cu o suprafață mai mică de 3 mp:

Amenajarea standului (aspectul îngrijit, curățenia, încadrarea acestuia în atmosfera Târgului de Toamnă, aspectul unitar) – 30 puncte

Pentru unităţile de alimentaţie publică cu o suprafață mai mică de 3 mp, organizatorii asigură două locuri. În cazul în care numărul participanţilor înscrişi depăşeşte numărul locurilor oferite, criteriul de selecţie este aspectul standului şi încadrarea acestuia în atmosfera Târgului de Toamnă.

De asemenea, Casa de Cultură organizează o licitație publică cu strigare pentru unitățile de alimentație publică având ca obiect închirierea unui spațiu de 70 mp, situat în P-ța Libertății, pentru stand alimentar, dar şi a 4 locuri pentru a comercializa kürtőskalács, langoș şi street food.

Informații suplimentare pot fi obținute la numărul de telefon 0267/352 460, sau la sediul Casei de Cultură „Kónya Ádám”, (str. Kossuth Lajos, nr. 13).

Termenul limită pentru înscriere: 6 octombrie 2017, ora 12:00

Persoană de contact: Fazakas Éva

Tel./fax: 0267/ 312 104

E-mail: eva.fazakas@sepsi.ro

Adresă: Piaţa Libertăţii, nr. 1

(Biroul de Imagine al Primariei Sfantu Gheorghe)

Publicitate
banner we radio