Ştiri locale

Încep înscrierile în proiectul Hercules. Cursuri gratuite de inițiere în sport pentru elevii covăsneni în vacanţa mobilă (20-24 februarie)

Elevii covăsneni, cu vârste curpinse între 6 și 15 ani, pot participa la cursuri gratuite de inițiere în diverse discipline sportive, cum ar fi natație, tenis de masă, baschet, handbal, fotbal sau karate, în cadrul programului naţional „Hercules”, derulat de Ministerul Sportului.

Programul, ajuns în acest an la a treia ediție, se desfășoară în funcție de opțiunile exprimate de fiecare județ în parte, în ceea ce privește vacanța mobilă. Astfel, potrivit informațiilor publicate pe site-ul Ministerului Sportului, Ilfov și Suceava sunt cele două județe care au vacanță în a doua săptămână a lunii februarie. Majoritatea județelor – 30 la număr, printre care și Covasna – au stabilit vacanța mobilă în a patra săptămână a acestei luni.

Publicitate

Grupele de inițiere vor fi definitivate și postate pe pagina de Facebook a Direcției Județene pentru Sport și Tineret Covasna în vinerea dinaintea începerii seriei.

„A treia ediție a Proiectului Hercules nu mai reprezintă o surpriză, ci o promisiune îndeplinită, după ce am obișnuit deja copiii cu oportunitatea de a face sport în vacanțele școlare. La edițiile anterioare am avut peste 11.500 de participanți la nivel național și sunt convins că perseverența este cheia succesului. Vom continua să oferim această deschidere în fiecare vacanță și să atragem tot mai mulți copii către sport. Este un proiect la care țin foarte mult și cred că el poate contribui la creșterea bazei de selecție și de performanță, dar și la o tânără generație mai activă și mai sănătoasă. Sportul școlar este un pilon important al Strategiei Naționale pentru Sport și îmi doresc să-l dezvoltăm în continuare”, a transmis ministrul Sportului, Eduard Novak.

Lista disciplinelor, antrenorii, locațiile și orarul cursurilor, respectiv informațiile despre înscriere vor fi disponibile în zilele următoare atât pe pagina de Facebook DJST Covasna, cât și pe site-ul www.proiectulhercules.ro.

Potrivit Ministerului Sportului, programul își propune ca un procent semnificativ dintre copiii care se vor înscrie și vor participa la cursurile de inițiere să continue practicarea disciplinelor sportive descoperite și să se îndrepte și către performanță, ajungând să fie legitimați în cadrul cluburilor de profil de la nivel local.

Pentru recompensarea participării active în cadrul proiectului, copiii vor primi tricouri și șepci inscripționate, precum și diplome de recunoaștere a meritelor sportive.

Proiectul „Hercules” este derulat de Ministerul Sportului, cu scopul de a atrage un număr cât mai mare de elevi spre diferite discipline sportive. La nivel naţional, 40 de direcții județene, împreună cu Direcția pentru Sport a Municipiului București, şi federațiile sportive naționale și-au unit resursele din dorința de a atrage copiii spre practicarea sportului, și de a-i aduce mai aproape de performanță.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
banner we radio