Ştiri locale

Încep înscrierile în clasa pregătitoare pentru noul an școlar. Peste 2.200 de locuri disponibile în județul Covasna

De luna aceasta, copiii care împlinesc 6 ani în perioada 1 septembrie – 31 decembrie 2024, pot fi înscriși în clasa pregătitoare, dacă nivelul lor de dezvoltare este corespunzător. Copiii care au frecventat grădinița au nevoie de o recomandare din partea instituției, iar cei care nu au mers la grădiniță vor fi evaluați până în data de 10 aprilie. Tot în această perioadă, părinții pot depune cereri pentru amânarea cu maximum un an a înscrierii copiilor în clasa pregătitoare, conform edupedu.ro.

Inspectoratul Școlar Județean (IȘJ) Covasna a publicat, pe site-ul propriu, calendarul de depunere a cererilor, precum și lista documentelor necesare, împreună cu un material informativ pentru părinți. Potrivit unui comunicat al instituției, pentru viitorul an școlar, în județul Covasna vor fi disponibile 2.246 de locuri în clasa pregătitoare.

Publicitate

„Planul de școlarizare al județului Covasna pentru anul școlar 2024-2025 prevede 128,77 clase pregătitoare cu un număr de 2.246 de locuri, ceea ce garantează înscrierea tuturor copiilor care se vor înscrie în clasa pregătitoare. Cererea-tip de înscriere se poate completa online, transmite prin e-mail, prin poștă, sau se poate depune la secretariatul unității de învățământ la care se dorește înscrierea copilului, în perioada 11 aprilie – 14 mai 2024. În situația completării online a cererii de înscriere sau a transmiterii prin e-mail sau prin poștă, părintele va transmite unității de învățământ declarația-tip pe propria răspundere – Anexa 3 la Metodologie. Începând cu anul școlar 2024-2025, repartizarea pe clase a copiilor înscriși în clasa pregătitoare nu se mai realizează respectând o procedură elaborată de către ISJ Covasna, ci pe baza unei proceduri aprobată de Consiliul de Administrație al unității de învățământ, cu respectarea OME 3.945/ 01.03.2024”, transmite conducerea IȘJ Covasna.

Părinții pot afla mai multe informații despre calendarul de înscrieri în clasa pregătitoare, documentele necesare sau locurile disponibile, AICI.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
Publicitate
banner we radio