Ştiri locale

„Incendiul nu iartă!”, campanie de conștientizare a populației despre riscul producerii  incendiilor în sezonul rece

Potrivit datelor Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU), la nivel național în ultimii 6 ani peste 1.000 de persoane au decedat în incendii. O creștere substanțială a evenimentelor se înregistrează în lunile de iarnă, atunci când sunt folosite instalații și echipamente pentru a încălzi locuința.

La nivelul județului Covasna numărul incendiilor izbucnite din cauza coșurilor de fum necurățate corespunzător a scăzut considerabil față de anul trecut, potrivit Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Covasna. Dacă în cursul anului 2017 pompierii covăsneni au fost solicitați să intervină pentru stingerea a 17 incendii produse cel mai probabil din cauza coșurilor de fum necurățate corespunzător, anul acesta numărul a scăzut considerabil, fiind înregistrate doar 6 astfel de incendii, soldate cu pagube materiale.

„Anul acesta am avut 6 incendii care au avut drept cauză probabilă coșurile de fum necurățate corespunzător și alte 9 incendii care au avut drept cauză utilizarea necorespunzătoare a mijloacelor de încălzire (depozitarea jarului în apropierea materialelor combustibile, jar căzut din sobă), dar fără victime omenești, doar cu pagube materiale. Numărul celor produse din cauza coșurilor de fum a scăzut foarte mult, în anul 2017 erau înregistrate 17, fără pagube însă, pentru că ardea doar funinginea din interiorul coșului. Din fericire au fost anunțate la timp și nu s-au extins și la acoperiș. Anul trecut am avut 8 incendii provocate de jar”, a precizat purtătorul de cuvânt al ISU Covasna.

Sub sloganul „Incendiul nu iartă!” pompierii vin cu sfaturi pentru ca astfel de incindente să poată fi evitate:

– curățați periodic coșurile de fum;

– nu folosiți sobe și alte mijloace de încălzire defecte sau cu improvizații;

– nu utilizați echipamente electrice cu defecte sau improvizații;

– nu lăsați la îndemâna copiilor chibrituri, brichete;

– educați și supravegheați copiii pentru a nu se juca cu focul.

 

Publicitate
banner we radio