Ştiri locale

Încă un covăsnean amendat de Garda de Mediu pentru transport ilegal de deşeuri. Omul a rămas şi fără căruţă

După ce la începutul săptămânii un bărbat din Olteni s-a ales cu o amendă de 30.000 de lei şi a rămas fără căruţa cu care transporta în localitate materiale textile, plastic şi alte deșeuri, miercuri, încă un covăsnean a fost amendat de Garda de Mediu.

De data aceasta, viceprimarul staţiunii Covasna a anunţat autorităţile despre faptul că o persoană transportă în localitate deșeuri cu o căruţă.

Publicitate

O echipă de comisari s-a deplasat la fața locului împreună cu reprezentantul Poliției Locale Covasna şi au descoperit că bărbatul transporta cu o căruţă scaune de autovehicole, polistiren, plastice și textile, dar și deşeuri menajere.

Pe lângă amenda în valoare de 15.000 lei, comisarii de Mediu i-au confiscat şi mijlocul de transport.

„Ca urmare a solicitării telefonice a viceprimarului orașului Covasna cu privire la faptul că în data de 28.04.2021 în jurul orei 16.30, a fost surprinsă o persoană fizică care transporta deșeuri voluminose (scaune de autovehicole, deșeuri de polistiren, plastice și textile) și menajere cu o căruță în localitatea Covasna, echipa de comisari din cadrul Gărzii de Mediu Covasna, împreună cu reprezentantul Poliției locale Covasna, s-au deplasat la fața locului. În urma controlului persoanei fizice i s-a aplicat o amendă contravențională în valoare de 15.000 lei și sancțiune complementară de confiscare a mijlocului de transport, conform HG 1061/2008”, au transmis reprezentanţii Gărzii de Mediu Covasna.

„Dacă metoda va fi eficientă, o vom aplica și în continuare”

Primarul staţiunii, Gyerő József, spune că cel mai probabil deşeurile au fost preluate contra cost şi urmau să fie abandonate dacă metoda se va dovedi eficientă, pe viitor Primăria va continua să apeleze la Garda de Mediu pentru sancţionarea unor astfel de fapte.

„Cu regrete sincere constat cum unii concetățeni de-ai noștri nu înțeleg din vorbă bună. Ieri, angajații Primăriei și cei ai Gărzii de Mediu Covasna au identificat în trafic un conducător de atelaj hipo, care transporta în mod nelegal deșeuri comunale și industriale, (preluate probabil contra cost de la persoane iresponsabile) destinate a fi abandonate la margine de pădure, pe câmp, sau în albia șanțurilor de desecare. Făptuitorului i s-a aplicat sancțiunea contravențională de 15.000 lei și s-a luat măsura complementară a imobilizării vehiculului (căruței), în vederea confiscării acestuia. Dacă aceasta se dovedește a fi metoda eficace, atunci o vom aplica și în continuare! Mulțumim Gărzii de Mediu pentru colaborare și intervenția promptă de care au dat dovadă lucrătorii instituției”, a scris primarul într-o postare pe Facebook.

Deșeurile vor fi predate unui operator autorizat în vederea eliminării sau valorificării acestora.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
banner we radio