Ştiri locale

Încă o firmă profilată pe tăierea pietrei, amendată de Garda de Mediu Covasna cu 60.000 de lei. Activitatea a fost suspendată

Încă o firmă din județul Covasna care are ca obiect de activitate tăierea, fasonarea și finisarea pietrei, s-a ales cu o amendă în valoare de 60.000 de lei din partea Gărzii de Mediu, în urma unui control efectuat în cursul săptămânii trecute. Sancțiunea vine la câteva zile după ce o altă firmă din județ, profilată pe tăierea pietrei de andezit, a primit aceeași sancțiune în urma unei sesizări a reprezentanților Sistemului de Gospodărire a Apelor, care suspectau că apele Râului Olt au fost poluate accidental prin activitatea muncitorilor.

În ambele cazuri, comisarii de Mediu au constatat în urma verificărilor că firmele vizate nu aveau autorizație de mediu, astfel că pe lângă amenda contravențională, aceștia au dispus și suspendarea activității până la obținerea actelor de reglementare.

Publicitate

„Este vorba despre o altă firmă care are aceeași activitate, în zona localității Micfalău. În urma incidentului din urmă cu două săptămâni, am făcut verificări în zona respectivă pentru că știau colegii că mai sunt firme. Am verificat să vedem dacă au actele de reglementare, (…) această firmă avea autorizație de mediu dar era expirată și cred că au uitat să o reînnoiască”, ne-a explicat șeful Gărzii de Mediu Covasna, cms. Lucian Cândea.

Acesta a precizat că astfel de controale vor avea loc și în perioada următoare, la firmele din domeniu, pentru depistarea celor care încalcă legea.

În ceea ce privește amenda în valoare de 60.000 de lei, conform legii, patronul firmei are la dispoziție 15 zile pentru a achita jumătate din valoarea minimă. Lucian Cândea a mai precizat că patronul primei firme sancționate a plătit deja amenda.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
banner we radio