Ştiri locale

Încă două licee covăsnene în scenariul roșu, dar și într-o clasă a Liceului Economic „Berde Aron” și la mai multe grupe ale Grădiniței „Gulliver” din Sfântu Gheorghe

Liceele Teoretice „Mircea Eliade” din Întorsura Buzăului și  „Nagy Mozes” din Târgu Secuiesc au fost plasate în scenariul roșu, iar elevii vor desfășura cursuri exclusiv online în următoarele 14 zile, a transmis marți seara conducerea Inspectoratului Școlar Județean (IȘJ) Covasna.

De asemenea, o clasă a Liceului Economic „Berde Aron” din Sfântu Gheorghe, dar și mai multe grupe ale Grădiniței cu Program Prelungit „Gulliver“ din municipiu vor funcționa sub scenariul 3 – exclusiv online după ce au fost depistate cazuri de COVID-19 în rândul elevilor și cadrelor didactice.

„În urma adreselor Direcției de Sănătate Publică Covasna trimise Inspectoratului Școlar Județean Covasna vă informăm asupra faptului că se suspendă activitatea didactică „față în față” pe o perioadă de 14 zile în următoarele unități de învățământ: Liceul Teoretic Mircea Eliade Întorsura Buzăului – în urma confirmării unui caz pozitiv în rândul cadrelor didactice. Liceul Teoretic Nagy Mozes Târgu Secuiesc (clasele V-XII) – în urma confirmării unui caz pozitiv în rândul cadrelor didactice. Liceul Tehnologic Economic Berde Aron Sfântu Gheorghe – clasa a X – a C – în urma confirmării unui caz pozitiv în rândul elevilor. Grădinița cu Program Prelungit „Gulliver“ Sfântu Gheorghe – 2 grupe Waldorf și grupa Napraforgó, respectiv grupa Napocska – în urma confirmării unor cazuri pozitive în rândul cadrelor didactice”, se arată într-un comunicat postat pe site-ul IȘJ Covasna.

Conform sursei citate, în toate cazurile se va dispune curățenia, aerisirea, dezinfecția curentă și terminală în clase, săli, holuri și toalete.

De asemenea, prefectul județului Covasna, Iulian Todor ne-a transmis că „Există informații potrivit cărora va fi necesară emiterea unor Hotărâri ale Comitetului Județean pentru Situații de Urgență pentru trecerea la învățământul exclusiv online și în continuare, ca urmare a unor noi cazuri de infectări cu coronavirus, dar și de revenire la scenariul verde”.

Acesta a mai completat că „Sunt multe persoane chiar și dintre noii aleși locali care prezintă simptome”, făcând trimitere către anunțul făcut marți seara de primarul Antal Árpád, care a fost diagnosticat cu COVID-19.

Alte 7 unități de învățământ din județ funcționează în prezent sub scenariul roșu, fiind vorba despre Liceele Tehnologice „Kós Károly” și „Puskás Tivadar” din Sfântu Gheorghe, Școala Postliceală Sanitară din Sfântu Gheorghe, Liceul Teoretic „Mikes Kelemen” din Sfântu Gheorghe, Grădinița cu Program Normal și Școala Gimnazială „Darkó Jenő” din Dalnic, dar și Școala Gimnazială Specială din Olteni, unde în ultimele săptămâni au fost confirmate mai multe cazuri de COVID-19 în rândul elevilor, profesorilor sau personalului auxiliar.

Elevii se întorc miercuri în băncile școlilor, după ce vineri, luni și marți (25-29 septembrie) procesul educativ s-a derulat online, în unitățile de învățământ în care au fost organizate secții de votare.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate