Ştiri locale

Încă 3 şcoli din judeţ îşi suspendă parţial cursurile din cauza infecţiilor respiratorii

Trei unităţi de învăţământ din judeţul Covasna îşi suspendă parţial activitatea din cauza infecţiilor respiratorii, informează Inspectoratul Şcolar Judeţean.

Potrivit unui comunicat de presă dat luni publicităţii, în zilele de 18 şi 19 februarie cursurile vor fi suspendate la clasele pregătitoare (secţiile română şi maghiară), clasa a II-a A şi clasa a VII-a A de la Liceul de Arte „Plugor Sandor” din Sfântu Gheorghe, la ciclurile preşcolar şi primar de la Şcoala Gimnazială „Fejer Akos” din Micfalău, precum şi la creşa, grupa mijlocie şi grupa mare de la grădiniţă, clasa I, a II-a de la Şcoala Gimnazială „Avram Iancu” din oraşul staţiune Covasna.

Publicitate

Conducerea Inspectoratului Şcolar a precizat că decizia a fost luată la propunerea conducerilor unităţilor de învăţământ, de comun acord cu Direcţia de Sănătate Publică Covasna, pentru a preveni răspândirea virozelor respiratorii.

În cursul săptămânii trecute, cursurile au fost suspendate în mai multe clase de la Colegiul Szekely Miko, Şcoala Gimnazială „Varadi Jozsef” şi Liceul Teologic Reformat din Sfântu Gheorghe, precum şi la Şcoala gimnazială „Bod Peter” din Cernat.

La finele lunii trecute, Direcţia Sanitară Covasna a dispus suspendarea cursurilor la Colegiul Naţional „Mihai Viteazul” din Sfântu Gheorghe, după ce peste 20% dintre elevi nu au mai venit la şcoală, fiind bolnavi.

Şcoala a fost dezinfectată, fiind igienizate sălile de clasă, internatul, cantina şi sala de sport.

La începutul săptămânii trecute, Spitalul Judeţean de Ugenţă „Fogolyan Kristoff” din Sfântu Gheorghe a luat decizia de a interzice vizitarea pacienţilor internaţi pentru a evita riscul răspândirii virozelor în rândul acestora.

(Agerpres)

Publicitate
banner we radio