Ştiri locale

În fiecare vineri, sâmbătă şi duminică, testare gratuită la Sfântu Gheorghe pentru persoanele simptomatice COVID

Persoanele care au simptomatologie specifică Covid-19 se vor putea testa gratuit, începând de vineri, la centrul de testare înfiinţat de Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Covasna pe strada Daliei nr.1, la sediul vechi al Direcţiei de Asistenţă Socială, acolo unde în prezent funcţionează şi centrul de vaccinare anti-Covid.

Testarea se va face în zilele de vineri, sâmbără şi duminică, între orele 10:00 şi 20:00, fiind utilizate teste antigen rapide. Potrivit DSP Covasna, doar în situația în care testul rapid este negativ, dar persoana prezintă simptome sugestive Covid-19, se va trece la testarea RT-PCR.

Publicitate

Miercuri, conducerea Spitalului Județean din Sfântu Gheorghe a făcut apel către locuitorii judeţului să nu mai apeleze la serviciile Unității de Primiri Urgențe dacă nu au o problemă medicală care nu poate suferi amânare, precizând că au existat situații în care pacienții s-au prezentat la Urgență pentru a face testul Covid-19, în loc să apeleze la medicul de familie sau să anunțe Direcția de Sănătate Publică.

Pe lângă centrul de testare care va funcţiona în weekend pe strada Daliei nr.1 din Sfântu Gheroghe, pacienţii pot solicita testarea pentru depistarea Covid-19 şi în cabinetele medicilor de familie.

Lista, adresele și datele de contact pot fi accesate AICI şi AICI

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
banner we radio