Ştiri locale

Împreună mai pregătiți: salvamontiștii covăsneni vă așteaptă pe pârtia de la Șugaș Băi cu activități dedicate Săptămânii protecției civile

Salvamontiștii covăsneni se alătură programelor derulate în cadrul Săptămânii protecției civile, sub sloganul „Împreună mai pregătiți”, și îi așteaptă pe practicanții sporturilor de iarnă cu o serie de activități de conștientizare pe tema importanței prevenției.   

Azi şi mâine (29 februarie – 1 martie), între orele 15:00-18:00, turiștii sunt așteptați la baza Salvamont din Șugaș Băi, unde, printre altele, le vor fi prezentate echipamentele și mijloacele de intervenție ale Serviciul Public Salvamont Covasna și le vor fi oferite sfaturi și informații despre practicarea sporturilor montane și desfășurarea activităților de recreere cu specific montan în condiții de siguranță.

„Îi așteptăm pe cei care merg la schi la Șugaș Băi să se prezinte la colegii mei. Anul acesta am avut 3 accidentări pe pârtie, dar nu foarte grave, nu a fost nimic ieșit din comun. Nici nu am avut sezon de schi prea mult, la Covasna pârtia nu a funcționat deloc, la Șugaș Băi pârtia mare a funcționat doar câteva zile și, din câte am înțeles, asta e ultima săptămână în care mai este deschisă pârtia mică de la Șugaș Băi”, ne-a spus șeful Salvamont Covasna, Leonid Moscviciov.

Săptămâna protecției civile se desfășoară la nivel național în perioada 26 februarie – 4 martie,  la inițiativa și sub coordonarea Departamentului pentru Situații de Urgență și a Inspectoratului General pentru Situații de Urgență. Evenimentul este organizat în preajma Zilei protecției civile – 28 februarie, dată la care, în 1933, Regele Carol al II-lea a aprobat prin Înalt Decret Regal „Regulamentul de funcționare a Apărării Pasive contra atacurilor aeriene”, pentru limitarea efectelor bombardamentelor aeriene asupra populației.

Tot pentru a marca acest eveniment, considerat data de naștere a Protecției Civile în România, ISU Covasna derulează la nivelul județului o serie de activități pentru public, menite să dezvolte comportamentul preventiv.

Printre acestea, se numără Zilele porților deschise la subunitățile de pompieri din județ. Până pe 4 martie, între orele 10:00-14:00, participanților le va fi prezentată tehnica utilizată de salvatori în misiunile operative, și vor fi instruiți cum să acționeze în diferite situații de urgență.

De asemenea, sâmbătă, 2 martie, începând cu ora 10:00, la centrul comercial Sepsi Value Centre din Sfântu Gheorghe va avea loc o expoziție de tehnică și echipamente de intervenție, ocazie cu care participanții vor primi informații despre profesia de salvator și posibilitatea de a deveni voluntari.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
banner we radio