Ştiri locale

Holzindustrie Schweighofer, amendată de Poliţie pentru lemn ilegal la fabrica de la Reci

Conform unui comunicat de presă al IPJ Covasna, polițiștii au efectuat la data de 6 decembrie a.c. un control la depozitul de material lemnos aparținând unei societăți comerciale, iar în urma verificărilor efectuate s-a constatat că societatea a recepționat și prelucrat cantitatea de 513,58 mc de material lemnos (bușteni gater de esență rășinoase), lemn pentru care nu exista proveniență legală.

Conform unor surse judiciare, este vorba despre fabrica din Reci a Holzindustrie Schweighofer, unde polițiștii au dispus sancționarea societății cu amendă în cuantum de 10.000 de lei și au dispus confiscarea valorică a cantității de lemn, valoarea acesteia fiind de 171.022,14 lei.

Publicitate

Polițiștii vor continua să acționeze pentru protejarea fondului forestier, depistarea celor care comit fapte ilicite și dispunerea măsurilor legale față de aceștia.

Polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Covasna intensifică în această perioadă acțiunile pentru prevenirea și combaterea faptelor ilicite în domeniul silvic. Numai în această săptămână, oamenii legii au prins în flagrant 15 persoane care au comis fapte de natură penală sau contravențională la regimul silvic și au dispus măsuri legale față de aceștia.

Astfel, 12 persoane sunt cercetate pentru infracțiuni de tăiere ilegală și furt de arbori, iar alte trei persoane au fost sancționate cu amenzi contravenționale, după ce au fost depistate transportând material lemnos fără respectarea prevederilor legale. În urma constatării acestor fapte au fost confiscați peste 26 mc de material lemnos provenit ori având legătură cu săvârșirea acestor ilegalități.

 

Publicitate
banner we radio