Ştiri locale

Haine, alimente, jucării şi 10.000 de lei strânse la Valea Mare pentru victimele incendiului din Comandău

Tragedia în urma căreia 19 persoane din localitatea Comandău au rămas fără locuințe în plină iarnă, după ce un incendiu puternic a mistuit 8 case, a sensibilizat și comunitatea localității Valea Mare. Oamenii au donat în ultimele zile haine, alimente și jucării pentru familiile rămase fără acoperiș deasupra capului, iar la Primăria comunei s-au strâns circa 10.000 de lei, bani care urmează să fie depuși într-un cont special deschis în acest sens de către Serviciul de Ajutor Maltez.

Primarul comunei Valea Mare, Bogdan Marin, a transmis că numele persoanelor care au făcut donații pentru această cauză vor fi afișate pe un „panou de onoare”, în incinta Primăriei.

Publicitate

„Toate pachetele (haine, alimente, jucării, etc.), au ajuns vineri, 28.01.2022, la destinație, ca oamenii aflați în nevoie să se poată bucura de ele, iar autoritățile locale din Comandău vă transmit mulțumirile și considerația lor. Banii sunt încă la noi, deoarece am fost sfătuiți ca ei să fie depuși într-un cont, urmând ca la primăvară să se poată începe lucrările la noile construcții. Cine nu a apucat să doneze o mai poate face încă și săptămâna viitoare până vineri. Dovada depunerii în cont o postăm ulterior, pentru ca dumneavoastră să nu aveți nici cea mai mică îndoială că banii donați au ajuns unde trebuie. Valea Mare este o comunitate destul de mică, printre cele mai mici din județul Covasna, dar, totodată, o comunitatea destul de inimoasă și săritoare, dovada fiind suma de aproape 10.000 de lei care s-a strâns, pe lângă toate pachetele. Fiecare dintre cei care au participat la această acțiune, au donat din suflet și cu inima deschisă, iar noi vă mulțumim și avem încredere că pe viitor, împreuna putem face multe. Listele cu toți cei care au participat le avem și ne gândim la o modalitate, ca acestea să fie afișate undeva în sediul Primărie, un panou de onoare! Meritați asta din plin, oameni faini!”, a transmis primarul într-o postare pe pagina de Facebook a Primăriei.

Săptămâna trecută, președintele Consiliului Județean Covasna, Tamás Sándor, a anunțat că instituția pe care o conduce contribuie cu 32.000 de lei, după ce, la inițiativa UDMR Covasna, toți consilierii județeni au fost de acord să își doneze indemnizațiile pe o lună, respectiv câte 1.000 de lei fiecare, pentru familiile din Comandău.

Incendiul izbucnit în data de 23 ianuarie a afectat 8 case de locuit, lipite sub același acoperiș, dintre care 5 au ars complet, iar altor 3 le-a ars acoperișul. Potrivit ISU Covasna, cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost un scurtcircuit electric, iar cele opt case trebuie să fie reconstruite aproape integral.

Persoanele care doresc să doneze diferite sume de bani pentru ajutorarea victimelor, pot face acest lucru folosind contul: IBAN: RO60 BRDE 150S V403 4753 1500, Serviciul de Ajutor Maltez in Romania, Filiala Sfântu Gheorghe, Banca: BRD, cu mențiunea: „Donație – Comandău”.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
banner we radio