Ştiri locale

Guvernul Cîţu a demis toţi prefecţii şi subprefecţii USR PLUS. Subprefectul Dulányi-Balogh Szilárd: „Regret că nu am reușit să-mi duc misiunea la capăt”

Toți cei 14 prefecţi şi 28 de subprefecţi USR PLUS au fost revocați din funcții în ședința  coaliției de guvernare de joi, deciziile urmând să intre în vigoare odată cu publicarea în Monitorul Oficial.

Pe lista persoanelor demise se numără și subprefectul județului Covasna, Dulányi-Balogh Szilárd, care a scris într-o postare pe Facebook că cele 6 luni petrecute în această funcție au reprezentat „o experiență profesională senzațională”, și și-a exprimat regretul că nu a reușit să își ducă misiunea la capăt.

Publicitate

El a mai precizat că va reveni la activitatea pe care o desfășura în mediul privat înainte de a fi numit în echipa de conducere a Prefecturii Covasna.

„Azi în ședința de Guvern am fost revocat din funcția de subprefect al județului Covasna. Aștept publicarea Hotărârii de Guvern în Monitorul Oficial, după aceea mă voi întoarce în mediul privat, de unde am venit. Cred că sunt “rara avis”, subprefect care a venit din mediul privat în Instituția Prefectului – județul Covasna (…) A fost o experiență profesională senzațională și dacă există un regret în mine, acela este că nu am reușit în acest timp scurt să-mi duc misiunea la capăt, să contribui în măsură mai mare la schimbarea de paradigmă de care societatea noastră are disperată nevoie. Vom reveni mai puternici”, a scris fostul subprefect.

Dulányi-Balogh Szilárd a avut și un mesaj de mulțumire pentru foștii colegi, printre care l-a amintit și pe prefectul județului, Ráduly István, precizând că relația cu acesta din urmă a fost una „sinusoidală dar bună”.

„În primul rând un mare mulțumesc pentru Echipa Juridică din Prefectură. Am lucrat “cot la cot” cu ei în ultimele 6 luni. În ciuda percepțiilor greșite sunt profesioniști până în măduva oaselor și oameni de toată isprava. Mulțumesc și celorlalți colegi cu care am lucrat. Cei care mă cunosc, știu că nu arunc așa ușor cu laudele. Totodată, îi mulțumesc d-lui Prefect Ráduly István pentru echilibrul de care dă dovadă. Nu e ușor deloc, îl înțeleg perfect. Am avut o relație sinusoidală dar bună; am avut multe discuții juridice și procedurale în urma căruia a ieșit tot timpul consens, deci am dat dovadă de maturitate profesională tot timpul”, a scris Dulányi-Balogh Szilárd.

„Am venit cu rucsacul și tot așa voi pleca: cu rucsacul în spate”

Contactat telefonic, acesta ne-a spus că decizia de revocare din funcții a tuturor membrilor USR PLUS nu a venit ca o surpriză, întrucât existau discuții pe această temă încă de miercuri seara în grupurile interne ale partidului.

„Știam că așa va fi, am aflat ieri de prin grupurile noastre de partid interioare că s-a pus pe ordinea de zi, pe lista suplimentară, și am fost revocați. Eram conștienți care este situația, eram pregătit. Am venit cu rucsacul în spate și așa și plec. Cel mai rău îmi pare de colegii mei cu care am reușit să construiesc o echipă foarte faină în aceste 6 luni”, ne-a mai spus Dulányi-Balogh Szilárd.

Cu o seară înainte, premierul a demis 25 de secretari de stat şi un consilier de stat al USR PLUS.

Potrivit digi24.ro, care îl citează pe premierul Florin Cîțu, funcțiile prefecților demiși vor fi preluate de subprefecții rămași în funcții în fiecare județ și nu vor fi făcute alte numiri pe aceste locuri.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
banner we radio