Sport, Ştiri locale

Guinness World Records a omologat recordul lui Orban Barra Gabor la săritura cu bicicleta pe o roată

Guinness World Records a omologat oficial recordul mondial la săritura cu bicicleta pe o roată, stabilit în primăvara acestui an de sportivul covăsnean Orban Barra Gabor din Sfântu Gheorghe, potrivit unui mesaj postat de acesta pe pagina sa de socializare.

„Astăzi este o zi bună, tocmai am primit un mail de la Guinness World Records! Acum este oficial, sunt deţinătorul recordului mondial pentru cele mai multe sărituri consecutive pe roata din spate a bicicletei, cu 561 de sărituri. Acesta este al treilea record mondial al meu, dar sper că nu ultimul. Mulţumesc Guinness World Records şi mulţumiri tuturor pentru sprijin”, a scris Orban Barra Gabor.

Multiplul campion naţional la trial-bike Orban Barra Gabor a stabilit acest record mondial pe 23 aprilie, la Sfântu Gheorghe, în cadrul unei demonstraţii organizate cu prilejul Zilelor oraşului. Pe o scenă amplasată în centrul municipiului, în faţa câtorva sute de spectatori, a unui notar public, a reprezentanţilor Primăriei şi Federaţiei Române de Ciclism, în calitate de martori, Orban Barra Gabor a sărit de 561 de ori pe roata din spate a bicicletei, depăşind recordul deţinut de un italian care a realizat anul trecut 495 de sărituri.

În urmă cu doi ani, sportivul covăsnean a stabilit două recorduri mondiale omologate de Guinness World Record – la mersul cu bicicleta cu spatele (27,58 de metri) şi la săritura pe o roată (309 sărituri).

(Agerpres)

Publicitate
banner we radio