Ştiri

Grecia impune testarea săptămânală obligatorie pentru toți lucrătorii nevaccinați / Testele vor fi plătite din buzunarul fiecărui angajat

Grecia a introdus luni teste săptămânale obligatorii pentru toți lucrătorii nevaccinați, o măsură menită să impulsioneze intenția de vaccinare în rândul grecilor, transmite Euronews.

Angajații din sectorul public și privat vor trebui să plătească pentru testele săptămânale sau să prezinte un certificat de vaccinare pentru a avea acces la locul lor de muncă, în timp ce copiii nevaccinați din liceele care au fost redeschise luni primesc truse de testare distribuite pe cheltuiala guvernului.

Publicitate

Restricții similare se vor aplica și în cazul accesului în restaurante, cinematografe, muzee, situri arheologice și stadioane.

Aproximativ 56% dintre rezidenții Greciei au fost complet vaccinați, în timp ce rata medie în Uniunea Europeană este de puțin peste 60%.

Restricțiile de anul trecut din cauza pandemiei de COVID-19 au împins economia în recesiune, producția din 2020 scăzând cu 8,2%. Oficialii guvernamentali spun că țara nu își permite să oprească activitatea economică pentru un al doilea an.

„În acest moment, pandemia (în Grecia) prezintă semne de scădere, astfel încât măsurile par să funcționeze”, a declarat ministrul dezvoltării Adonis Georgiadis pentru televiziunea privată Skai.

„Din păcate, această scădere este însoțită de moartea concetățenilor noștri nevaccinați. Mă doare să știu că acești oameni ar fi putut trăi, dar au căzut victime teoriilor conspirației”, a adăugat oficialul grec.

Publicitate
banner we radio