Ştiri locale

Gospodărie Comunală a preluat exploatarea rețelelor de apă și canalizare din mai multe localități din zona Buzaielor

Operatorul Regional Gospodărie Comunală SA va derula și în acest an o serie de lucrări în zona orașului Întorsura Buzăului: rețelele de apă și canalizare sunt în curs de extindere, a fost preluată exploatarea rețelelor din mai multe localități și sunt în curs de pregătire investițiile în cadrul proiectului de digitalizare.

Coordonatorul centrului regional Întorsura Buzăului, ing. Dorin Dîrstar a declarat că operatorul pregătește o lucrare mică dar importantă, pe strada Taberei, unde se vor introduce 200 de metri de conducte de apă și canalizare, valoarea investiției fiind de 200.000 de lei. Pe strada Mihai Viteazul, rețeaua de canalizare pluvială nu a făcut față precipitațiilor abundente, fapt care a creat mai multe probleme. Pentru a soluționa această problemă, compania intenționează să instaleze un bazin de mari dimensiuni, pentru a pompa apa. Satul Brădet va fi dotat cu o stație de pompare, care va fi amplasată pe SFN11 (strada fără nume 11).

O altă inovație importantă va fi lansarea sistemului digital de citire la distanță. În cursul acestui an, Gospodărie Comunală va instala 200 de astfel de ceasuri, însă deocamdată nu s-a luat o decizie cu privire la străzile pe care acestea vor fi montate.

Totodată, digitalizarea va afecta atât diferitele stații de pompare, cât și rezervorul de apă care alimentează orașul Întorsura Buzăului și localitățile învecinate. Potrivit coordonatorului centrului regional, investiția este necesară întrucât va facilita soluționarea problemelor, angajații societății putând să identifice în timp util, de la distanță, unde a apărut avaria. Investițiile din acest an includ achiziționarea unei autoutilitare de tip vidanjă, de 7 mc, care va fi de mare ajutor în lucrările de întreținere.

În acest an, Gospodărie Comunală SA a preluat rețelele Barcani – Lădăuți (15 km rețea de apă, 16 km rețea de apă uzată și 7 stații de pompare), și Sărămaș (13,9 km rețea de apă, 15,61 km rețea de apă uzată și o stație de pompare), iar la Sita Buzăului se află în curs preluarea a 20,1 km de rețea de apă.

„Extinderea rețelei este importantă pentru noi, dar înseamnă, totodată, că vom avea nevoie de mai mulți muncitori. Așteptăm persoanele interesate să își depună CV-urile și la filiala din Întorsura Buzăului”, a declarat Kozsokár Attila, directorul Gospodărie Comunală SA.

Dorin Dîrstar a precizat că la Întorsura Buzăului vor avea loc mai multe investiții în cadrul Programului Anghel Saligny, printre care 4,5 km de canalizare pe străzile Primăverii, Bisericii, Floroaia Mare, Floroița, respectiv reabilitarea a 6,5 km de rețea de apă pe străzile Mihai Viteazul, Primăverii, Brazilor, Eroilor, Răchitei, Libertății, Floroaia Mare și Floroița.

Gospodărie Comunală SA

Biroul de presă

Publicitate
banner we radio