Ştiri

Google anunță schimbări majore pentru Gmail

Compania Google a dezvăluit că intenționează să lanseze, în următoarele două săptămâni, un nou design mai simplu și mai curat pentru serviciul de e-mail.

Schimbările vor apărea pentru versiunea web a Gmail, fiind inspirate de modificările făcute special pentru dispozitivele mobile, potrivit The Verge.

Odată cu noul design, gigantul informatic va introduce și o serie de caracteristici noi, printre care funcția smart replies, care există deja pentru varianta de mobil. Astfel, noua funcție permite răspunderea rapidă la mesajele din Inbox.

De asemenea, Google și-a îmbunătățit și funcția Snooze care permite ștergerea temporară e mesajelor din Inbox. Ba mai mult, compania își va îmbunătăți anumite instrumente precum Google Calendar sau Google Notes.

După modificările programate pentru următoarele săptămâni, Google va oferi trei layout-uri noi, inclusiv o afișare implicită care evidențiază atașamente cum ar fi documente și fotografii, o vizualizare confortabilă care nu evidențiază atașamente și o vizualizare compactă care mărește numărul de mesaje pe care le puteți vedea pe o singură pagină.

Vizualizarea compactă este cea mai asemănătoare cu cea existentă în Gmail, permițând utilizatorilor să păstreze un aspect similar cu cel deja existent.