Ştiri locale

Ghid de utilizare a cardului de sprijin educațional, publicat de IȘJ Covasna

Inspectoratul Școlar Județean (IȘJ) Covasna a publicat un ghid de utilizare a cardului de sprijin educațional (AICI), în valoare de 500 de lei, cu care părinții le vor putea achiziționa copiilor rechizite și îmbrăcăminte. La nivel național, peste 400.000 de elevi si preșcolari care provin din familii cu venituri mici beneficiază de aceste tichete în anul școlar 2023-2024, sumele fiind acordate într-o tranșă unică în fiecare an școlar.

Ghidul publicat pe site-ul IȘJ Covasna conține câțiva pași pe care posesorii cardurilor trebuie să îi urmeze în situația în care uită PIN-ul sau pierd cardul.

„Dacă nu mai sunteți în posesia codul PIN, alegeți una dintre variante: din aplicația mobilă Up Mobil, pe care o puteți descărca gratuit, vă creați un cont folosind numele și prenumele dvs., adresa de e-mail și o parolă pe care o setați. Pentru a avea acces la toate informațiile, vă logați la contul din aplicație folosind adresa de e-mail și parola. Pentru a afla PIN-ul, selectați cardul și alegeți din meniu opțiunea «Arată PIN»; Apelați 0374 66 22 73, unde solicitați PIN-ul, având la îndemână cardul și CNP-ul”, se arată în ghidul de utilizare a cardului.

În cazul în care cardul este pierdut sau furat, posesorii trebuie să îl blocheze fie din aplicația „Up Mobil”, fie sunând la numărul de telefon: 0374 66 22 73. Ulterior, aceștia trebuie să se adreseze unității de învățământ pe care copilul o frecventează pentru emiterea unui nou card.

Persoanele care doresc să verifice suma disponibilă pe card pot suna la numărul de telefon: 0374 66 22 73, având la îndemână cardul și CNP-ul, sau folosind aplicația Up Mobil.

Sumele încărcate pe card au o valabilitate de 12 luni și nu pot fi retrase numerar de la bancomate. Cardul poate fi utilizat doar pentru achiziția de rechizite, îmbrăcăminte și încălțăminte necesare frecventării școlii sau grădiniței, potrivit regulamentului de utilizare disponibil pe site-ul -ul Ministerului Fondurilor Europene.

De asemenea, tichetele sociale pe suport electronic pot fi folosite doar pe teritoriul României, în unitățile afiliate programului, iar sumele rămase necheltuite nu pot fi retrase sub formă de cash.  

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
banner we radio