Ştiri locale

Gheorghe Baciu, noul senator de Covasna: Mă angajez să îi reprezint în viitorul Parlament şi pe românii din Harghita

Candidatul Partidului Mişcarea Populară (PMP) Covasna, Gheorghe Baciu, care a obţinut prin redistribuire un mandat de senator, a declarat că se angajează să-i reprezinte în viitorul Parlament al României şi pe românii din judeţul Harghita, unde UDMR a câştigat toate mandatele.

„Îmi pare rău că niciunul dintre partidele româneşti din judeţul Harghita nu a obţinut un mandat. (…) Eu am mulţi prieteni în judeţul Harghita, alături de care am activat de-a lungul timpului în diverse asociaţii, în Harghita există şi Episcopia Ortodoxă, iar, dacă şi ei vor, atunci eu mă angajez să reprezint în Parlament şi comunitatea românească din judeţul învecinat. O să anunţ şi partidul despre această intenţie a mea”, a declarat Gheorghe Baciu, care a fost primar al oraşului Întorsura Buzăului din 1989 şi până în 2008, având la activ şapte mandate.

Este pentru prima dată în ultimii 12 ani când UDMR câştigă toate mandatele de parlamentar în judeţul Harghita.

În prima fază au fost atribuite în mod direct UDMR patru mandate de deputat şi unul de senator, iar la redistribuire Uniunea a mai obţinut un mandat de deputat şi unul de senator.

(Agerpres)

Publicitate
banner we radio