Ştiri locale

Geologul Kisgyörgy Zoltán va fi premiat de Consiliul Judeţean Covasna de Ziua Culturii Maghiare

Geologul Kisgyorgy Zoltan va primi, de Ziua Culturii Maghiare, premiul “Haromszek pentru cultură” din partea Consiliului Judeţean Covasna, distincţie ce se acordă unor personalităţi care au influenţat viaţa culturală a regiunii şi a căror activitate a avut o însemnătate pentru întreaga comunitate.

Kisgyorgy Zoltan, în vârstă de 86 de ani, s-a făcut remarcat şi ca jurnalist şi istoric local, premiul urmând să îi fie acordat în semn de recunoştinţă pentru întreaga activitate desfăşurată şi în domeniul turismului, cercetării şi păstrării valorilor locale.

Publicitate

Ceremonia de decernare a premiului, instituit în anul 2013, va avea loc joi, de la ora 18, la Biblioteca Judeţeană din Sfântu Gheorghe, cu câteva zile înainte de Ziua Culturii Maghiare, sărbătorită în fiecare an pe 22 ianuarie.

Programul dedicat Zilei Culturii Maghiare mai cuprinde, printre altele, un concert de muzică populară ce va avea loc vineri, de la ora 19 în sala mare a Teatrului “Tamasi Aron” din Sfântu Gheorghe, urmat, de la ora 2, de o petrece de dans popular în holul acestei instituţii, la care intrarea va fi liberă.

Sâmbătă, de la ora 18, tot în sala mare a teatrului, va avea loc concertul festiv al Fanfarei de Tineret “Kovats Andras” din Reci şi de la ora 20 recitalul Ansamblului de Muzică Veche Codex, iar duminică sunt programate vernisajul unei expoziţii de afişe de teatru, un recital de poezie contemporană şi o întâlnire cu artişti locali.

Duminica trecută, de Ziua Culturii Naţionale, Consiliul Judeţean Covasna i-a acordat premiul “Haromszek pentru cultură” profesorului Petre Străchinaru din Sfântu Gheorghe, care a împlinit în acest an 80 de ani, dintre care peste 50 i-a dedicat culturii şi artei.

(Agerpres)

Publicitate
banner we radio