Ştiri locale, Video

„Generaţia Z” şi familiile cu mulţi copii, în atenţia primarului Antal Árpád

Primarul municipiului Sfântu Gheorghe, Antal Árpád, a declarat luni, că intenţionează să genereze o serie de proiecte ce vizează „generaţia Z” şi familiile cu mulţi copii, punctul de plecare al acestor idei fiind rezultatele unui sondaj de opinie.

„În viitorul apropiat voi iniţia o serie de întâlniri cu tinerii din oraş, cu elevii mai ales, pentru că mi-am dat seama că cunosc prea puţine despre viziunile acestei generaţii, numite şi generaţia Z, şi chiar m-am gândit că anul acesta se fac zece ani de când sunt primar, iar dacă ei acum au 15 ani, înseamnă că atunci aveau 5 ani. La 15 ani deja au viziuni, au păreri pe care ar trebui să le cunosc. Au fost câteva observaţii în sondaj, au spus că ar trebui să întinerim un pic oraşul, însă nu ştiu ce înseamnă în viziunea lor acest lucru şi chiar vreau să aflu lunile următoare, deci voi avea o serie de întâlniri cu ei”, a precizat primarul Antal Árpád, în cadrul unei conferinţe de presă.

Acesta a mai adăugat că un alt proiect, pe care îl are în vedere de mai mult timp, se referă la sprijinirea familiilor cu mulţi copii.

„Am avut un proiect pe care o să îl deblochez şi care se întâlneşte cu câteva observaţii venite din partea cetăţenilor şi care se referă la un sprijin acordat familiilor cu mulţi copii, în sensul de le acorda facilităţi la parcarea, la intrarea în anumite instituţii de cultură şi de recreere. Realizarea acestui sondaj a fost o iniţiativă bună din care am învăţat şi am primit un feedback din partea cetăţenilor”, a mai spus Antal Árpád.

Sondajul a fost realizat online, pe pagina de internet a Primăriei Sfântu Gheorghe, în perioada 29 ianuarie – 6 februarie, iar la acesta au răspuns 1.327 de persoane.

(Agerpres)