Ştiri locale

Garda de Mediu Covasna, amenzi de peste 52.000 de lei în 5 localităţi din judeţ. Activitatea unei firme a fost suspendată

Cinci firme din judeţul Covasna au fost amendate în cursul săptămânii trecute, de către comisarii Gărzii de Mediu, în urma unei acţiuni de control care a vizat respectarea legislației de mediu şi verificarea modului de gestionare a deșeurilor generate în urma reparațiilor auto.

În urma verificărilor, comisarii de Mediu au aplicat 5 sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 52.500 de lei, unor firme din localităţile Arcuş, Baraolt, Barcani, Băţani şi Sita Buzăului. Printre neregulile constatate se numără lipsa evidenţei gestiunii deşeurilor şi lipsa autorizaţiei de mediu.

Publicitate

În cazul uneia dintre firme, al cărei punct de lucru se află în zona localităţii Băţani, Garda de Mediu a dispus suspendarea activităţii, întrucât administratorul nu a putut prezenta actele de reglementare necesare desfăşurării activităţii de spălătore auto.

„S-au aplicat 5 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 52.500 lei și a fost suspendată activitatea a unei societăți pentru lipsă act de reglementare. Controalele au fost desfăşurate la societăţi din Baraolt, Băţani, Arcuş, Sita Buzăului şi Barcani, toate se ocupau cu reparaţii de vehicule, conform codului CAEN, unii aveau vulcanizări, alţii se ocupau cu schimburi de ulei. La Băţani a fost suspendată activitatea pe partea de spălătrie auto deoarece nu aveau autorizaţie de mediu pentru acest lucru. La unele au fost aplicate sancţiunile maxime, la unele nu, dar majoritatea sancţiunilor au fost aplicate pentru lipsa evidenţei gestiunii deşeurilor, iar una pentru lipsa actelor de reglementare – autorizaţia de mediu. Este prima dată când îi verificăm, a fost o acţiune tematică dispusă de Comisariatul General, de obicei nu prea îi verificăm dacă nu sunt probleme, dacă nu avem sesizări, dacă nu vedem că dau foc sau aruncă deşeuri”, ne-a explicat comisarul-şef al Gărzii de Mediu Covasna, Lucian Cândea.

Acesta a precizat că în cazul celor 5 firme sancţionate, comisarii de Mediu au dispus măsuri de remediere a deficiențelor constatate și intrarea în legalitate, precizând că în perioada următoare vor avea loc noi controale pentru a se verifica dacă administratorii societăţilor s-au conformat.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
banner we radio