Ştiri locale

Garda de Mediu a verificat toate cele 45 de primării covăsnene. Una singură a fost amendată cu 15.000 lei

Garda de Mediu Covasna a finalizat controalele tematice dispuse de Comisariatul General, privind gestionarea deșeurilor municipale și starea de salubritate a localităților, derulate la nivel național conform Planului Anual General de Activități al Gărzii Naționale de Mediu.

În județul Covasna, în cadrul acțiunii au fost verificate toate cele 45 unități administrativ teritoriale, iar în urma controalelor realizate de comisarii de Mediu au fost aplicate 3 sancțiuni contravenționale (avertismente și o amendă).

Publicitate

Comisarul-șef Lucian Cândea a precizat că în urma acestor controale, Primăria Vâlcele a fost amendată cu suma de 15.000 lei pentru gestionarea defectuoasă a deșeurilor de pe raza localității.

„A fost controlul tematic dispus de la nivel central în toată țara, iar în județul nostru au fost verificate toate primăriile. Printre neregulile constatate au fost: abandonări de deșeuri la unele primării, a fost dată o singură sancțiune contravențională în valoare de 15.000 de lei, la Primăria Vâlcele, iar la alte Primării am dat avertismente pentru nedepunerea la timp a declarației privind obligațiile la Fondul pentru mediu. S-au trasat măsuri, iar unde au fost probleme mai grave s-au și verificat măsurile ca să vedem dacă s-au conformat”, a explicat șeful Gărzii de Mediu Covasna.

Acesta a precizat că programul de lucru al instituției nu va suferi modificări în preajma sărbătorilor de iarnă, astfel încât dacă vor exista sesizări de orice fel, comisarii de Mediu vor derula controale.

Dacă surprindeți persoane în timp ce abandonează sau încearcă să elimine deșeuri prin ardere, puteți face o sesizare la Garda de Mediu Covasna, fie apelând numărul de telefon: 0267 318 054, fie prin e-mail la adresa: cjcovasna@gnm.ro.

Dacă aveți posibilitatea, fotografiați zona sau filmați incidentul și marcați locația pe GPS cu ajutorului telefonului, iar ulterior trimiteți imaginile prin e-mail, sau într-un mesaj privat pe pagina de Facebook a Gărzii de Mediu.

În cazul arderilor necontrolate este recomandat să apelați la 112.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
banner we radio