Ştiri

Furtuni și inundații în țară. O fetiţă de 2 ani a murit, iar pacienții unui spital au fost mutați

Vremea rea a făcut victime. O fetiţă de 2 ani a murit într-o comună din Mureş, după ce maşina în care se afla alături de tatăl ei a fost lovită de un copac doborât de furtună. Tragedia a lovit şi în Timiş, unde un bărbat a murit lovit de trăsnet, iar altul a fost rănit și este în stare gravă la spital.

Asta în timp ce în Arad, pacienţii de la Spitalul Judeţean au fost mutaţi, iar medicii şi asistentele au cărat apa cu găleţile, după ce secţia de primiri urgenţe a fost inundată. Pacienţii de la Unitatea de Urgenţe a Spitalului Judeţean Arad au fost mutaţi, după ce secţia a fost inundată. Medicii şi asistentele s-au apucat să care apa cu găleţile.

Publicitate

„Stau aicea de o oră jumate, muşcat de câine, nu mă bagă nimeni în seamă. Nici fişă medicală… Haideţi să vedeţi un om… aplecat de durere la care nu vine nimeni şi nu-i face absolut nimic”, spune un bărbat.

Haos a fost şi pe străzi. Pasaje inundate, gospodării şi case în care a intrat apa, maşini distruse de copacii şi stâlpii de curent care au căzut pe ele. În numai 15 minute, pompierii au primit peste 200 de apeluri.

Furtunile au făcut prăpăd şi în Timiş. În Periam, doi bărbaţi au fost loviţi de trăsnet. Unul n-a supravieţuit, iar cel de-al doilea a fost grav rănit. Cei doi păzeau oile și s-au adăpostit de furtună sub un pom. În alte localităţi, apa a inundat gospodăriile.

Nici măcar sacii de nisip nu au reușit să oprească apa care a acoperit practic complet această stradă din Sânandrei și a intrat chiar și în curțile oamenilor.

Pompele ISU au oprit cu greu Bega Veche, care s-a umflat după ploile din ultimele zile și s-a revărsat.

„La vecini aici e peste 60 de centimetri, intră la oameni în case. Nu se circulă, nu e circulabilă, oamenii au rămas unii prinși trec pe la ceilalí din strada cealaltă”, afirmă un bărbat.

În Petroşani, 40 de persoane au fost salvate, azi noapte, de pompieri după casele le-au fost inundate. Drumul naţional 66, care tranzitează oraşul, a fost şi el acoperit de ape.

Probleme au fost şi în cursul zilei, când a plouat cu grindină cât oul de găină. Pentru a-şi proteja maşinile, oamenii le-au acoperit cu pături, plăpumi sau cartoane. Inundaţii au fost nu numai în Petroşani, dar şi în Petrila, Lupeni şi Vulcan.

Publicitate
Publicitate
banner we radio