Ştiri locale

Fundaţia Creştină Diakonia îndeamnă locuitorii judeţului să cumpere alimente şi să doneze sărbători fericite

Fundaţia Creştină Diakonia şi Banca Regională pentru Alimente Braşov derulează săptămânile acestea o campanie de strângere a alimentelor de bază, pentru ajutorarea persoanelor vârstnice din judeţ, beneficiare ale serviciului de îngrijire la domiciliu.

Până în data de 1 mai, clienții Lidl Sfântu Gheorghe vor putea achiziționa diferite alimente neperisabile pe care le vor putea dona în cutiile amplasate după casele de marcat ale magazinului. La raft, produsele potrivite pentru această campanie au fost marcate cu etichete bilingve, astfel încât clienţii să le observe cu uşurinţă.

Publicitate

Directoarea Fundaţiei Creştine Diakonia, Tóth Anna, ne-a explicat că pachetele cu produsele adunate în cadrul campaniei „Cumpără alimente şi donează Sărbători Fericite!” vor fi distribuite în 21 de localităţi covăsnene şi vor ajunge la persoanele vârstnice cu venituri reduse. Lunar, organizaţia se ocupă, în medie, de circa 900 de beneficiari din judeţul Covasna.

„Fundaţia Diakonia are proiecte sociale în 3 domenii: îngrijire pentru vârstnici – ei fiind principalii beneficiari ai acestui program, dar avem proiecte şi pentru tinerii cu dizabilităţi la Casa Irisz, şi proiecte în Departamentul de servicii pentru copii şi familii, unde am dezvoltat o reţea de after school în judeţul Covasna. Această campanie – Cumpără alimente şi donează Sărbători Fericite! – va viza beneficiarii nevoiaşi ai Serviciului de îngrijire la domiciliu. Nu putem spune momentan câţi vor putea beneficia de pachete, pentru că asta depinde de volumul donaţiilor pe care le vom primi. Noi şi de Crăciun am reuşit să ajutăm 100 de persoane, cei mai nevoiaşi dintre beneficiarii noştri, dar lunar deservim, în medie, 900 de beneficiari din judeţul Covasna. Asta înseamnă că derulăm şi furnizăm servicii de îngrijire la domiciliu pe teritoriul a 21 de UAT-uri, inclusiv Sfântu Gheorghe, Baraolt, Covasna, sate şi comune din judeţ, unde suntem prezenţi zilnic cu servicii de îngrijire socio-medicală la domiciliu. Din aceste locaţii, colegii noştri de pe teren, asistentele medicale şi îngrijitorii vârstnicilor, pregătesc o listă cu cei care într-adevăr ar avea nevoie de ajutoare de bază constând în alimente neperisabile”, ne-a explicat directoarea Fundaţiei.

La Sfârşitul săptămânii trecute, reprezentanţii Fundaţiei Diakonia anunţau că în ultima perioadă, cu ajutorul Băncii de Alimente Braşov, 650 de beneficiari ai serviciului de îngrijire la domiciliu din judeţul Covasna au primit „mici cadouri care au fost primite cu bucurie!”.

„Datorită parteneriatului pe care îl avem cu Banca de Alimente, ocazional primim produse ale căror termene de valabilitate expiră într-un termen de două săptămâni, ne cheamă şi le luăm, şi astfel am reuşit deja să donăm către beneficiarii noştri. Şi pentru noi, dar şi pentru Banca pentru Alimente este o noutate acest parteneriat, pentru că este pentru prima dată când Lidl Sfântu Gheorghe se alătură. Îi invităm pe clienţii magazinului să doneze, pentru că astfel îi putem ajuta pe vârstnicii noştri”, a mai spus Tóth Anna.

Banca Regională pentru Alimente Braşov luptă împotriva risipei alimentare, sărăciei și excluziunii sociale, sprijinind organizațiile caritabile care sunt în contact direct cu persoanele defavorizate. Banca este un serviciu social care colectează gratuit bunuri de consum – alimente şi produse de igienă personală, într-un spatiu special dedicat, le triază şi le pregăteşte pentru a fi imediat livrate gratuit consumatorilor finali care au mare nevoie de ele.

Programul „Cumpără alimente şi donează Sărbători Fericite!” se desfăşoară la nivel naţional sub patronajul Lidl şi Banca pentru Alimente. Până la începutul lunii viitoare, în magazinul din Sfântu Gheroghe pot fi cumpărate şi donate produse neperisabile, care nu necesită temperatură joasă de păstrare, cum ar fi cereale, dulciuri, patiserie ambalată și biscuiți, dulceață / gemuri, cremă de ciocolată, ceai, biscuiti și napolitane, semințe, nuci și fructe uscate, chipsuri, snacksuri, pufuleţi, covrigei, dar şi alimente de bază, cum ar fi ulei, făină, zahăr, orez, sau ingrediente pentru copt, conserve de legume, de carne sau de fructe, paste făinoase, sosuri sau lapte UHT, care se păstrează la temperatura camerei.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
banner we radio