
Fundaţia Creştină Diakonia a lansat o nouă ediție a campaniei „Cumpără alimente și donează sărbători fericite”
Fundaţia Creştină Diakonia şi Banca Regională pentru Alimente au lansat o nouă ediție a campaniei „Cumpără alimente și donează sărbători fericite”, prin care îndeamnă locuitorii din Sfântu Gheorghe să cumpere și să doneze alimentele de bază, pentru ajutorarea persoanelor vârstnice, beneficiare ale serviciului de îngrijire la domiciliu.
Până în data de 24 aprilie, clienții Lidl Sfântu Gheorghe vor putea achiziționa diferite alimente neperisabile pe care le vor putea dona în cutiile amplasate după casele de marcat ale magazinului. La fel ca în cadrul ediției de anul trecut, la raft produsele potrivite pentru această campanie au fost marcate cu etichete bilingve, astfel încât clienţii să le observe cu uşurinţă.
„S-a dat start campaniei de Paște pentru beneficiarii vârstnici în nevoie ai serviciului de îngrijire la domiciliu!Lidl Romania organizează, în parteneriat cu Banca pentru Alimente, Colecta Alimentară de produse neperisabile în preajma sărbătorilor! Cum te poți implica? Atunci când mergi la magazinul Lidl, cumpără un produs neperisabil, așează-l în cutia de colectă situată imediat după casele de marcat, iar noi ne vom ocupa să ajungă acolo unde este cea mai mare nevoie de acesta! Donează sărbători fericite!”, se arată pe pagina de Facebook a Fundației Creștine Diakonia.
Până în data de 24 aprilie, în magazinul din Sfântu Gheorghe pot fi cumpărate şi donate produse neperisabile, care nu necesită temperatură joasă de păstrare, cum ar fi cereale, dulciuri, patiserie ambalată și biscuiți, dulceață / gemuri, cremă de ciocolată, ceai, biscuiti și napolitane, semințe, nuci și fructe uscate, chipsuri, snacksuri, pufuleţi, covrigei, dar şi alimente de bază, cum ar fi ulei, făină, zahăr, orez, sau ingrediente pentru copt, conserve de legume, de carne sau de fructe, paste făinoase, sosuri sau lapte UHT, care se păstrează la temperatura camerei.
Banca Regională pentru Alimente luptă împotriva risipei alimentare, sărăciei și excluziunii sociale, sprijinind organizațiile caritabile care sunt în contact direct cu persoanele defavorizate. Serviciul social colectează gratuit bunuri de consum – alimente şi produse de igienă personală, într-un spatiu special dedicat, le triază şi le pregăteşte pentru a fi imediat livrate gratuit consumatorilor finali care au mare nevoie de ele.
(Ioana Ardeleanu)
