Ştiri locale

Fundația Comunitară Covasna strânge donații pentru plantarea a încă 5.000 de pomi lângă cariera Örkő

Programul de educaţie ecologică şi civică „Poarta Soarelui”, iniţiat de Fundația Comunitară Covasna la începutul lunii octombrie 2019 și prin intermediul căruia inițiatorii și-au propus plantarea unei păduri în vecinătatea fostei cariere din cartierul Örkő, continuă.

Inițiatorii au în plan plantarea altor 5.000 de puieți, așa încât în cursul zilei de luni au lansat o campanie de strângere de fonduri, prin care îi îndeamnă pe cei care pot să susțină proiectul să doneze „un leu”, în punctele amplasate în mai multe zone din municipiul Sfântu Gheorghe.

Publicitate

„Continuăm programul de împădurire, planificăm plantarea a încă 5000 de puieți în zona de pe lângă cariera Örkő, spre Băile Sugas. În acest scop lansăm pentru concetățeni un apel de strângere de fonduri. Toți cei care doresc să susțină proiectul, poate să plaseze donații în cutiile amplasate la maganizele partenere. Vă mulțumim!”, au transmis reprezentanții Fundației într-o postare pe Facebook.

Doritorii pot face donații la Cofeteria Miko din Parcul Central; Kandi Boutique din strada Jozef Bem; magazinul electronic Palma SRL din Bd. Gen. Grigore Bălan; oricare dintre magazinele Bani Market; librăria Gutenberg din centrul orașului sau la Mamut Copy pe str. Ciucului.

În primăvara acestui an, alți 5.000 de puieți de stejar, arțar și vișin sălbatic au fost plantați în apropierea fostei cariere de piatră din cartierul Őrkő, însă luată din cauza restricțiilor impuse de autorități pentru prevenirea răspândiri coronavirus, acţiunea a fost realizată de o firmă privată, specializată, deși programul a fost gândit pentru implicarea elevilor.

Investiția de atunci s-a cifrat la 7.500 lei, fiind plantați 1.500 de arțari și vișini sălbatici și 3.500 de stejari.

În ultimii 10 ani, Fundaţia Comunitară Covasna a investit în domenii precum educaţie, sănătate, protecţia mediului, cultură, economie şi sport.

Informatii suplimentare despre program: https://www.napkapu.info/ro/.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
banner we radio