
Fundația Comunitară Covasna a strâns peste 240.000 de lei anul trecut din donații. 127.000 de lei au fost reinvestiți în comunitate
Fundația Comunitară Covasna a reușit, în cursul anului trecut, să mobilizeze 243.000 de lei din donațiile membrilor comunității locale, dar și din alte surse, cum ar fi cardurile comunitare. Din această sumă, 127.000 de lei au fost reinvestiți în susținerea proiectelor și inițiativelor locale, a transmis conducerea Fundației.
„În 2024, am desfășurat șapte programe comunitare care au implicat direct aproape 4.000 de persoane din județul Covasna. Am plantat 340 de puieți în pepiniera Poarta de Soare, am colectat 4,5 tone de deșeuri de pe malurile Oltului și am finalizat programul nostru de 13 ani Un pom fructifer pentru generațiile viitoare, prin completarea a 3.000 de pomi fructiferi indigeni”, a declarat directoarea Fundației, Bereczki Kinga.
Din fondurile strânse, 72.500 de lei au fost direcționați către sprijinirea unor programe externe, printre care activitățile Crucii Roșii Covasna și Mișcarea „Iubesc dansul popular” inițiată în 2014 de Zsolt și Edit Csaba Tőkés. De asemenea, aproape 1.600 de elevi și 100 de profesori însoțitori au participat la programul educațional „Mai mult decât un loc pe hartă!”, iniţiat în urmă cu mai mulți ani pentru a le oferi elevilor fără posibilități financiare excursii în județul în care locuiesc.
Conducerea Fundației a mai precizat că printre realizările notabile din cursul anului trecut se numără includerea programului „Poarta de Soare” pe Harta Látóutak a obiectivelor turistice din Bazinul Carpatian și recunoașterea activității sale la nivel național.
„Programul Poarta de Soare a fost premiat la București (E-ON), iar programul Pomi fructiferi a primit numeroase aprecieri în mass-media”, a mai transmis Bereczki Kinga.
Fundaţia Comunitară Covasna a fost înfiinţată la iniţiativa mai multor întreprinzători locali şi lideri de organizaţii civile, care şi-au propus să creeze un fond de dezvoltare a comunităţii locale şi să investească resursele în domenii importante precum: educaţie, sănătate, cultură, economie şi sport.
(Ioana Ardeleanu)